Cena bitcoinu spadla až na 60 000 dolarů, poslední šance na odraz

Bitcoin neudržel své postavení kolem 64 000 dolarů, což znamená prohloubení cenového poklesu. Prvně k lokálnímu supportu po 62 500 dolarů a poté ke klíčové úrovni, která se nachází na 60 000 dolarech. Což byl po mnoho týdnů můj osobní tip, kam se bitcoin krátkodobě vydá.

Co však nyní očekávat a na co se tedy vlastně připravit? Mnozí mohou mít tendenci k panice, protože máme před sebou soustavný pokles. Věřím, že pro nováčky to může být důvod k odchodu z trhu. Jelikož nemají vybudovanou tu trpělivost.

Každopádně nyní stačí sledovat, zda aktuální klíčový support prodejní tlak ustojí. Jestli ne, následující cenový cíl je mnohem hlouběji. A v takovém případě bych už očekával větší paniku.

Video analýza: Akcie už nemají kam růst, bitcoin směřuje na 60 000 dolarů

Spotová ETF pro bitcoin se příliš neobchodují

Že to s bitcoinem nebude tolik jednoduché vyplývá i ze zájmu o spotová ETF. Po úvodním velkém zájmu je tento segment trhu naprosto mrtvý. Začalo to vypadat pozitivně na začátku června, ale to vydrželo jenom několik dnů. A obávám se, že v dohledné době nepřijde zlepšení. Respektive hádám, že může přijít zlepšení až na přelomu léta/podzimu.

Zajímavost :  23.4.2024 Přehled trhu: Hluboký propad technologických akcií. Zlato překonává výkon akciového trhu

Cena bitcoinu má na 60 000 dolarech poslední šanci na odraz

Prismatem týdenního grafu bitcoin konečně přistál na cenovou úroveň 60 000 dolarů, kde se nachází první skutečně klíčový support. Osobně jsem tipoval, že se na zmíněnou úroveň musíme vrátit, protože v blízkosti horní hranice stranového boxu naprosto absentovala jakákoliv větší snaha o průlom směrem nahoru. Z čehož jsem vyvodil, že trh musí nabrat mnohem větší sílu na nižších cenách.

To znamená, že současný propad neimplikuje sám o sobě nic kdovíjak špatného. Jistě, koukat se na cenový pokles je pro býky vždy nepříjemné. Nicméně, s tímto poklesem trh dostal šanci zase reakumulovat na silné podpoře. Tím nám vzniká důvod k tomu, aby bitcoin překonal rezistence a šel na mnohem vyšší ceny.

Já bych si troufal tvrdit, že nás nakonec čeká odraz a podstatné stáhnutí kurzových ztrát. Ačkoliv nelze dopředu říct, zda to bude stačit. Můžeme se u nynější úrovně držet delší dobu, protože prostě okurková sezóna.

Problém by nastal v případě průlomu rezistence a minimálně denního close pod úrovní. Pokud zavře týdenní svíce pod podporou, bral bych to jako významný signál pro pokračující pokles. Konkrétně k následující cenové úrovni, která se nachází na 52 000 dolarech.

Zajímavost :  Tyto dvě akcie z indexu S&P 500 jsou nejlepší investicí pro dlouhodobé držení

Dovolil bych si tvrdit, že případný průlom až k těm 52 000 dolarů, může způsobit panické výprodeje. Je třeba si uvědomit, že se cena bitcoinu v blízkosti 50 000 dolarů nenacházela od února. To znamená, že investoři a spekulanti mohou takové stáhnutí ceny brát vskutku těžko a začnou panikařit.

Co se týká přiloženého denní grafu, vidíme, že cenový pokles de facto finalizuje. Nevyloučil bych plnější otestování supportu. Nicméně na intradenních časových rámcích lze snadno spatřovat hutnou obranu.

Závěrem: Cenový pokles je zdravý

Je rozumné si uvědomit, že cenové poklesy jsou pro trh zdravé. Vůbec nevadí, když dojde k pročištění trhu. je to jako by se nadechl, díky čemuž může zase pokračovat dál. Nevyplácí se proto za každou cenu panikařit. Dokonce ani v případech, kdy cena bitcoinu propálí i silné supporty.

Jistě, situace se tím mnohem zhorší. Leč panickými výprodeji si ještě nikdo nikdy moc nepomohl.

Zajímavost :  Cathie Wood: Cena bitcoinu dosáhne 1 milionu dolarů dříve než v roce 2030

Za další opětovně zdůrazňuji, že bitcoin během relativně krátké doby udělal nemalá zhodnocení, takže bylo na pořadu dne, že se budou vybírat zisky. Když však velcí hráči prodávají, automaticky to neznamená, že cena půjde volným pádem dolů. Mohou prodávat pomalu, postupně. Aby cenu nutně nesrazili.

Investujte do bitcoinových ETF na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO