Predikce ceny bitcoinu: Zájem drobných investorů opět stoupá, vrátí se brzy býčí trh?

Bitcoin (BTC) se po poměrně výrazném poklesu o 3,5 % aktuálně obchoduje na 62 580 USD, což poukazuje na medvědí dynamiku, protože se nachází hluboko pod úrovní pivot pointu 64 500 USD. Data analytické platformy CryptoQuant naznačují významnou souvislost mezi aktivitou individuálních účtů a pohyby cen největší kryptoměny.

Vrchol individuální poptávky byl zaznamenán krátce poté, co bitcoin dosáhl historického maxima 73 738 USD dne 14. března 2024. Tento zvýšený zájem drobných investorů naznačuje, že jsou více nakloněni investovat během cenových výkyvů a mohou potenciálně stabilizovat trh během poklesů. Podle on-chain dat se zájem těchto investorů za posledních několik týdnů zvýšil o 7 %, což analytici považují za pozitivní ukazatel pro predikce ceny bitcoinu.

*Novinkový článek obsahuje reklamu inzerenta

Institucionální a makro faktory ovlivňující pohyb ceny bitcoinu 

Makro analytik Axel Adler zdůrazňuje, že zájem retailových investorů o bitcoin vzrostl o 7 % ve srovnání s lokálním minimem v květnu. Upozorňuje, že i když je předčasné předpovídat úplné zotavení trhu, zvýšený zájem ze strany drobných investorů je slibným faktorem.

Adler naznačuje, že dynamika retailových investorů, jak je pozorována prostřednictvím dat CryptoQuant, by mohla významně ovlivnit potenciální pohyby cen. Rovněž poukazuje na to, že opětovné investování zisků ze strany kryptoměnových velryb podpoří zotavení trhu a dále jej stabilizuje.

Zajímavost :  Člen Rady Českého telekomunikačního úřadu

Zprávy z těžebního sektoru 

Zkušený analytik Willy Woo nedávno zdůraznil důležitou roli těžební dynamiky v trajektorii ceny bitcoinu. Woo předpovídá, že kapitulace neefektivních těžařů, která byla historicky pozorována vždy po halvingu bitcoinu, bude klíčovým faktorem. Uvádí, že těžaři s nákladově neefektivním hardwarem opouštějí trh pomaleji než tomu bylo dříve.

Nicméně Woo naznačuje, že konec tohoto procesu, probíhajícího již více než 60 dní, bude signálem pro další fázi býčího trhu bitcoinu. Jak trh dozrává a čistý hashrate bitcoinu roste, tato dlouho očekávané kapitulace se blíží ke konci, což může připravit cestu pro růst ceny.

Predikce ceny bitcoinu

Bitcoin (BTC/USD) se po poklesu o 3,5 % v době psaní článku za posledních 24 hodin obchoduje za 62 580 USD. Klíčový pivot point, označený zelenou linií, se nachází na 64 500 USD, což naznačuje medvědí predikce ceny bitcoinu. Další odpor je na 64 000 USD, 65 000 USD, následován 65 700 USD a 66 500 USD. Tyto úrovně naznačují potenciální prodejní tlak, pokud se bitcoin začne zotavovat. Naopak v případě poklesu je podpora identifikována na 62 900 USD, s další podporou na 62 300 USD.

Zajímavost :  Trump podporuje těžbu Bitcoinu v USA a získává tak na popularitě, Biden je k regulaci kryptoměn opatrný

Aktuální hodnota indexu relativní síly (RSI) je 47,8, což naznačuje neutrální trend. 50denní exponenciální klouzavý průměr (EMA) je na 64 500 USD a působí tak jako úroveň odporu poblíž pivot pointu.

Sestupný kanál posiluje medvědí sentiment, přičemž poskytuje odpor kolem úrovně 65 000 USD. Toto nastavení naznačuje, že udržení ceny BTC pod pivot pointem by mohlo medvědí trend ještě více podpořit.

Slibný meme coin růstovým potenciálem 

Obchodníci hledající rychlé a značné zisky by mohli zvážit nové alternativy, zejména tokeny v předprodeji. Jedním z velmi slibných projektů je PlayDoge (PLAY), který chce dobýt trh s kryptoměnami kouzlem nostalgie z 90. let ve formě Play-to-Earn verze fenoménu Tamagotchi. PlayDoge zahájil svoji předprodejní kampaň teprve nedávno a již vybral více než 5 milionů USD z cílové částky tohoto kola 5 621 157 USD.

Aktuální stav: vybráno 5,036 milionů USD 

Celková nabídka tokenů: 9,4 miliardy PLAY 

Další detaily o hře budou brzy zveřejněny, ale zájemci se mohou zapojit do předprodeje již nyní na oficiálním webu PlayDoge. Brzká investice může být výhodná, protože předprodejní cena se zvyšuje s každou fází, přičemž k dalšímu navýšení doje na dva dny. Dalším lákadlem je mechanismus stakingu, který investorům aktuálně přináší roční procentní výnos (APY) 134 %. Tento výnos bude klesat s počtem dalších uzamčených tokenů. Pokud vás projekt zaujal, nezapomeňte si prostudovat jeho whitepaper.

*Příspěvek je reklama. Autorem příspěvku není redakce portálu Kryptomagazin.cz. Nevyjadřuje tedy názor redakce ani provozovatele portálu Kryptomagazin.cz. V případě, že využijete poskytnutá sdělení a informace v tomto článku jako investiční doporučení nebo investiční radu, činíte dle vlastního uvážení a na vlastní riziko.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Na Pohode mala vystúpiť aj exprezidentka. Festival musel skončiť, ale pohoda nemusí, odkazuje Slovákom

Doporučujeme ke čtení také :