Těšte se na červenec, protože historicky byl pro Bitcoin pozitivní: Historie předpovídá téměř 10% růst

Červen je pro Bitcoin (BTC) ve většině případů historicky měsícem ztrátovým. A vypadá to, že ani letos tomu nebude jinak. Naopak červenec je historicky vítězný měsíc s převážně kladnými výnosy.

Společnost CoinGlass zveřejnila měsíční výnosy Bitcoinu za posledních 12 let (od roku 2013). Měsíc červen většinou příliš pozitivně nekončil a vypadá to, že ani letos se situace moc nezlepší.

Měsíční výkonnost Bitcoinu v průběhu let

V době psaní tohoto článku registruje BTC měsíční ztrátu ve výši cca 5 % a to pouhý týden před jeho koncem. V průměru přinesl červen obchodníkům s bitcoiny 0,19% ztráty. Hodnota mediánu tohoto měsíce se pak nachází na 0,5% negativní výkonnosti od roku 2013.

Rok 2024 má za sebou čtyři pozitivní a jeden ztrátový měsíc, kdy i červen zatím vypadá negativně.

Historie předpovídá Bitcoinu v červenci téměř 10% růst

Červenec má od roku 2013 vítězný poměr 7:11, přičemž nejvíce kladných výnosů si BTC připsal v roce 2020. Tento měsíc také znamenal začátek býčího trhu minulého cyklu s 24% zisky v období od 1. do 31. července 2020.

Zajímavost :  Premiér by mohol čoskoro prevziať kormidlo. Stále však chodí o barlách, následky budú trvalé, uviedol Kaliňák pre ta3

V průběhu let si červenec v průměru připisoval zisky ve výši 7,98 % a v mediánu 9,6 %. Pokud se tento vzorec bude opakovat, mohl by Bitcoin za 31 dní vzrůst o téměř 10 %. Někteří dokonce mluví o 25% růstu.

Významný kryptoměnový analytik Credible Crypto předpovídá, že v nadcházejících 30 dnech čeká BTC impuls, který zažehne jeho cestu na 100 000 USD. Jiní analytici pak netrpělivě čekají na proražení 4měsíčního rezistenčního pásma na úrovni 72 000 USD a vyhlížejí úroveň 83 000 USD.

V zásadě by BTC mohl v červenci dosáhnout kteréhokoli z těchto cílů a upevnit tak pozici července jako historicky vítězného měsíce.

Zajímavost :  Co zaznělo na Analytickém fóru 2024: Jak se budou vyvíjet trhy do konce roku?

Analýza ceny bitcoinu

Aktuálně se Bitcoin (v době psaní článku) obchoduje na úrovni 63 260 USD. Nachází se na supportu range a zároveň se snaží získat zpět dynamiku. Od počátku roku si pak již připsal 52,25% zisk.

Pokud se BTC bude na této úrovni obchodovat i do konce měsíce, mohla by rally o 10 až 25 % vyhnat Bitcoin na 70 000 dolarů a do 31. července by se mohl podívat až na 80 000 dolarů. O těchto úrovních navíc mluví poměrně dosti početná skupina analytiků.

Je třeba však mít na paměti, že kryptoměny jsou ze své podstaty volatilní. Historická výkonnost v žádném případě nezaručuje budoucí výsledky. Doporučuji mít se na pozoru a také jasnou strategii vstupu a výstupu.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO