Bývalý CEO PayPalu vyjadřuje obavy ohledně budoucího růstu bitcoinu

Bývalý generální ředitel PayPalu, Petr Thiel, vyjádřil v nedávném rozhovoru skepsi ohledně budoucího růstu bitcoinu a rozporuplné pocity vůči jeho původnímu poslání.

Peter Thiel a Bitcoin

Petr Thiel, vlivný investor a spoluzakladatel investičního fondu Founders Fund, nedávno poukázal na omezený potenciál růstu ceny bitcoinu v současném ekonomickém klimatu. Thiel, jenž přiznal, že drží BTC, ale méně, než by měl, se pozastavil nad otázkou, kdo bude další vlnu kupců následovat, zejména po nedávném zavedení ETF na Bitcoin.

Od první investice svého fondu do bitcoinu v roce 2014 až po zisk 1,8 miliardy dolarů před nedávným poklesem trhu, má Founders Fund dlouhodobé zkušenosti s kryptoměnou. Navzdory tomu, Thiel zpochybňuje ideologický základ největší kryptoměny světa, kterou původně cenil jako nástroj pro podporu svobody proti centralizované moci.

Zajímavost :  Zlé správy pre vodičov. Cestári pod Strečnom spúšťajú výrazné obmedzenia

Podle Thiela Bitcoin nakonec nenaplnil svůj cypherpunk potenciál a místo toho se stal méně anonymním a více sledovaným, což dává přednost právním orgánům, které by raději viděly zločince používat Bitcoin než hotovost. V rozhovoru tak prohlásil:

Jsem méně přesvědčený ohledně ideologického základu Bitcoinu jakožto cypherpunk, kryptoanarchistického a libertariánského, který je proti centralizované vládě.

Thielův pohled na budoucnost kryptoměny zůstává opatrný, což naznačuje, že další vývoj na trhu s kryptoměnami bude klíčový pro určení jeho investičních kroků. Vývoji ceny bitcoinu se před nedávnem věnoval také náš analytik Jaroslav Jarolím. Na video poslední analýzy se můžete podívat níže. Budeme také rádi za like a odběr.

Zajímavost :  Taraba v Bruseli hovoril o medveďoch. Nepodporil zákon o obnove prírody

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 63 395 USD dle KMC.

Závěr

Co si o názorech Petera Thiela myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů nebo na naše sociální sítě. Pro více informací se nezapomeňte podívat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Další informace o vývoji ceny kryptoměn naleznete v našich pravidelných technických analýzách a streamech.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Spojené státy převedly Bitcoin v hodnotě 922 milionů dolarů ze zabavených peněženek

Doporučujeme ke čtení také :