Hráči hazardních her mohou ode dneška žádat o vyloučení z hraní přímo…

Hráči hazardních her mohou ode dneška žádat o vyloučení z hraní přímo u provozovatelů hazardu, tedy při on-line hraní nebo v kasinu. Dosud bylo možné žádat o zápis do rejstříku vyloučených osob pouze prostřednictvím ministerstva financí.

Nově je také možné skrze takzvané panic button nechat se vyloučit z hraní jen na 48 hodin, informovalo ministerstvo v tiskové zprávě.

Vyloučení z hraní i tlačítko panic button jsou dvě opatření pro zodpovědné hraní, které mohou využít hráči jako záchrannou brzdu v situacích, kdy mají pocit, že jim hazard přerostl přes hlavu.

Zajímavost :  V lednu 2024 vývozní ceny vzrostly meziměsíčně o 1,0 procenta, meziročně klesly o 1,2 procenta. Dovozní...

„Pokud se ale hráč chce z hraní hazardních her vyloučit dlouhodobě, nikoliv jen na 48 hodin, může nově přímo v herně/kasinu nebo při online hraní ze svého uživatelského konta požádat i o dlouhodobý zápis do Rejstříku vyloučených osob. Tato varianta, která nevyžaduje vyplňování formuláře ani ověření podpisu, je pro hráče mnohem rychlejší a pohodlnější než podávání žádosti přímo na Ministerstvo financí, jako tomu bylo doposud,“ napsalo ministerstvo v tiskové zprávě. (MF ČR)

Zajímavost :  Čistý zisk energetické společnosti ČEZ loni meziročně klesl o víc než...

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO