Instituce využívají pokles ceny bitcoinu jako příležitost k nákupu

Na rozdíl od března, kdy Bitcoin nakupovali převážně retailoví investoři přes Bitcoin ETF, tentokrát skutečné instituce využívají pokles ceny jako atraktivní nákupní příležitost.

Institucionální zájem o Bitcoin

Tento měsíc se cena bitcoinu dočasně snížila, což instituce využily jako za příležitost k nákupu. Údaje signalizují, že aktuální cenová hladina bitcoinu je pro investory velmi lákavá.

Podle analytické platformy CryptoQuant bitcoinové peněženky obsahující mezi 1000 a 10 000 BTC začaly od začátku července hromadit BTC nejrychlejším tempem tohoto roku. Jen za minulý týden tyto subjekty přidaly do svých adres 101 600 BTC. To vše se odehrálo v období nízkého obchodního objemu a malého přílivu do amerických Bitcoin ETF.

On-chain analytik Cauê Oliveira napsal, že na rozdíl od března, kdy byla poptávka po bitcoinu více spojena s fundraisingem, současná akumulace institucemi může signalizovat skutečný zájem velkých hráčů o nákup během poklesu ceny.

Zajímavost :  Náš obranný priemysel začína patriť k dôležitej súčasti hospodárstva. V čom sme dobrí?

V březnu byly přílivy do peněženek institucí nejvyšší, kdy Bitcoin dosáhl svého maxima 73 700 USD a Bitcoin ETF zaznamenávaly denní přílivy v hodnotě 500 milionů USD. Z veřejných údajů vyplývá, že přibližně 80 % těchto přílivů od ledna do března pocházelo od retailových investorů.

Co na to analytici?

Po březnovém vrcholu se cena bitcoinu stabilizovala a velcí držitelé zvyšovali své zůstatky pomalejším tempem během dubna a května, než došlo k výraznějším nákupům v červnu a červenci. Pozoruhodné je, že krátkodobí držitelé, kteří vlastnili Bitcoin mezi 1 až 3 měsíci, prodávali v uplynulém měsíci, zejména minulý týden, kdy cena klesla pod 54 000 USD.

„Přibližně 2,4 miliardy USD v bitcoinech, starých mezi 3 až 6 měsíci, se během tohoto poklesu přesunulo,” poznamenal Oliveira.

Zajímavost :  POČASIE: Pripravte sa na prehánky a búrky. Piatok prinesie intenzívne zrážky

El Crypto Tavo, další blockchainový analytik, uvedl, že kapitulace krátkodobých držitelů obvykle znamená dobrý čas na nákup pro investory. „Jednou z nejlepších metrik pro určení optimálních vstupních bodů na býčím trhu je, když krátkodobí držitelé prodávají se ztrátou a index strachu je velmi vysoký (což se děje v posledních týdnech),” napsal ve čtvrtek.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 58 438 USD dle KMC.

Závěr

Co si o současném cenovém vývoji myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů nebo na naše sociální sítě. Neváhejte se přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Další informace naleznete v našich pravidelných analýzách a streamech. Další analýzy na platformě CryptoQuant naleznete pod přiloženým odkazem ZDE. [1]

Zajímavost :  Dunaj už kulminuje, potvrdil SHMÚ. V Bratislave prestal stúpať, v Rakúsku klesá

Investujte do bitcoinových ETF na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO