Trumpovo nové nadšení pro krypto by mu mohlo přinést další hlasy

Průzkum mezi republikány sponzorovaný společností Paradigm ukazuje, že některým z těch, kteří nebyli fanoušky bývalého prezidenta Donalda Trumpa, se jeho nová podpora digitálních aktiv v USA líbí.

Výsledky nového průzkumu naznačují, že nedávná podpora bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa pro kryptoměny může některé republikány přesvědčit, aby ho viděli v pozitivnějším světle.

Trumpova podpora kryptoměnám by mu mohla přinést hlasy

Předpokládaný kandidát své strany na prezidenta, Donald Trump, učinil řadu pozitivních poznámek o pomoci americkému kryptoměnovému sektoru. Nutno dodat, že upoutaly pozornost nemalého počtu voličů.

Přehled nálad republikánů naznačil, že 13 % z těch, kteří pro něj hlasovat neplánovali, mělo pocit, že jej (díky jeho kryptoměnovému postoji) vidí v pozitivnějším světle.

Většina dotázaných (60 %) se domnívá, že Kongres musí přijít s regulacemi pro kryptopodniky. Republikánům se navíc obecně nelíbí, jak dnešní finanční systém vlastně funguje.

Katie Biberová, vedoucí právního oddělení společnosti Paradigm, a Alex Grieve, vedoucí oddělení vládních záležitostí společnosti v komentáři k výsledkům průzkumu napsali:

Republikáni chápou přitažlivost kryptografie a podporují kroky Kongresu k zavedení jasných a předvídatelných pravidel.

Průzkum mezi více než tisícovkou pravděpodobných voličů GOP (Republikánská strana – Republican Party – běžně označovaná jako GOP Grand Old Party) byl proveden v polovině června. Tedy dlouho před televizní debatou, která do souboje mezi Trumpem a prezidentem Joem Bidenem vnesla nové podněty.

Zajímavost :  MicroStrategy plánuje od investorů získat dalších 700 milionů dolarů

Trump v letošních primárkách dokráčel k nominaci své strany. Příští týden proběhne stranický sjezd, který ji má oficiálně potvrdit.

Výsledky průzkumu

Více než čtvrtina dotázaných republikánů se zabývala vlastnictvím kryptoměn (konkrétně 28 %). Tato aktivita byla bližší spíše mladším, mužským a nebělošským demografickým skupinám.

Respondenti se všeobecně (94 %) domnívají, že jejich osobní finanční záznamy by měly zůstat soukromé. Mezi menší podmnožinou lidí, kteří jsou obeznámeni s digitálními měnami centrálních bank (CBDC), se proti nim vyslovilo 68 %. O něco těsnější byly výsledky v otázce, zda by americká vláda měla soukromému sektoru připravit půdu pro výrobu platebních produktů, které mohou konkurovat čínskému digitálnímu jüanu. Čtyřicet % lidí bylo pro a 31 % pak bylo proti.

Zajímavost :  V Senici na ulici našli mŕtvu ženu. Údajne má na tele viaceré strelné poranenia

Letošní průzkum veřejného mínění mezi voliči odhalil komplikované a leckdy rozporuplné dojmy z kryptoměn. O něco více republikánů mělo na krypto pozitivní dojem (36 %). Negativní názor pak vyslovilo 30 %. Uvažovaná 3,5% statistická chyba ponechává v těchto hodnotách určitou nejistotu.

Výsledky obdobného průzkumu společnosti Harris Poll z května letošního roku pak říkají že třetina voličů při rozhodování o podpoře kandidátů zváží jejich postoje ke kryptoměnám. Virtuální měny se tak mohou stát jedním z rozhodujících faktorů pro voliče. A to i v případě, že jejich názory nejsou tomuto odvětví všeobecně nakloněny.

Republikánští představitelé toto poselství voličů přijali. Republikánský národní výbor na začátku tohoto týdne oznámil, že do stranické platformy zahrnuje podporu digitálních aktiv. Podle celostátních prezidentských průzkumů má Trump (hlavně po debatě CNN) oproti stávajícímu prezidentovi mírný náskok. Na konečného vítěze si ovšem musíme počkat až do listopadu.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Stranám ostáva posledný týždeň na podanie kandidátok do eurovolieb. Musia tiež zaplatiť aj volebnú kauciu

Doporučujeme ke čtení také :