Powell zdůrazňuje potřebu dalších pozitivních dat pro možné snížení úrokových sazeb

Jerome Powell, předseda amerického Fedu, ve svém nedávném výstupu před Kongresem naznačil, že centrální banka by mohla brzy přistoupit k úpravě úrokových sazeb, pokud se potvrdí trend zklidnění inflace.

Jerome Powell ohledně ekonomický dat

Předseda Fedu, Jerome Powell, předstoupil před americké zákonodárce a vyjádřil se k aktuálním ekonomickým indikátorům, které ukazují na ochlazení inflace. Během svého výstupu před Senátním bankovním výborem a následně před Výborem pro finanční služby Sněmovny reprezentantů zdůraznil, že další pozitivní ekonomická data by posílila důvěru Fedu v dosažení inflačního cíle na úrovni 2 %.

Jerome Powell poznamenal, že nedávné údaje o inflaci naznačují mírný pokrok oproti vyšším hodnotám zaznamenaným v prvním čtvrtletí roku. V souvislosti s ochlazením trhu práce, které je nyní v centru pozornosti politiků, uvedl, že aktuální podmínky na trhu práce jsou výrazně chladnější než před dvěma lety, což ukazuje na to, že ekonomika již není přehřátá.

Zajímavost :  Konsolidácia verejných financií. Aj tá bola jednou z tém v relácii Král na ťahu

Podle Powella se rizika spojená s dosažením dvou hlavních cílů Fedu (maximální zaměstnanost a stabilní ceny) stávají vyrovnanějšími. Jeho slova přichází v době, kdy se trhy připravují na další zveřejnění údajů o inflaci, které se očekává ve čtvrtek. Predikce naznačují, že inflace by neměla dále růst, avšak pravděpodobně se udrží na stávající úrovni.

Během výstupu Jerome Powell také zmínil, že Fed bude nadále postupovat opatrně s úpravami měnové politiky, aby nedošlo k předčasnému zvrácení dosaženého pokroku v boji proti inflaci. Zároveň poukázal na důležitost nezávislosti Fedu zdůrazňujíci na význam jejího odstínění od politického vlivu.

Zajímavost :  Dunaj v Bratislave bude naďalej kulminovať. Záplavy sa presúvajú na juh Slovenska

Nezapomeňte se dívat také na dnešní stream, de si kromě vývoji kryptoměn řekneme více ohledně trhů. Nezapomeňte zaškrtnout zvoneček a dorazte v 19:00. Těšíme se také na vaše dotazy.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 58 439 USD dle KMC.

Závěr

Co si o tom myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů nebo na naše sociální sítě. Neváhejte se přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Další informace naleznete v našich pravidelných analýzách a streamech.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Veľká diskusia s odborníkmi: Slovensko musí šetriť, čo nás čaká? Sledujte Pozrime sa na to od 20:00

Doporučujeme ke čtení také :