CoinGecko: Pouze polovina investorů je optimistická ohledně současného kryptoměnového trhu

Podle nedávného průzkumu CoinGecko je pouze zhruba polovina investorů optimistická ohledně současného kryptoměnového trhu.

Půlka investorů věří v býčí trh

Nedávno zveřejněný průzkum, kterého se zúčastnilo 2 558 respondentů, probíhal v posledních dvou týdnech, od 25. června do 8. července. Podle zprávy CoinGecko je 49,3 % účastníků trhu stále optimistických ohledně budoucnosti kryptoměn, a to i přes pokles trhu po rally po halvingu.

Z těchto účastníků se 26,1 % cítí částečně optimistických a 23,2 % plně optimistických. Přesně 25 % respondentů zaujalo neutrální postoj. Na druhé straně 25,2 % respondentů vyjádřilo pesimistické názory, přičemž 13,4 % bylo částečně pesimistických a 11,8 % zcela pesimistických.

Rozdělení podle typu účastníka ukazuje, že investoři jsou nejoptimističtější, s 54,1 % cítících se optimisticky a pouze 20,7 % pesimisticky. Následovali stavitelé, kteří v tomto prostoru pracují, s 47,6 % optimistických a 31,6 % pesimistických názorů.

Zajímavost :  Malým a středním podnikům pomůže s financováním nová digitální platforma

Obchodníci měli smíšené pocity, s 39,0 % optimistických a 33,5 % pesimistických, což může být způsobeno jejich krátkodobým zaměřením na trh. Naopak, diváci, kteří nemají přímou účast na kryptoměnách, byli nejvíce pesimističtí, s pouze 28,5 % optimistických odpovědí oproti 42,4 % pesimistických.

Nedávné výsledky průzkumu ukazují, že Bitcoin od svého halvingu 20. dubna klesl asi o 9,5 %. Historicky byly halvingy, které se konají přibližně každé čtyři roky, následovány cenovými rally v následujících měsících. Tentokrát však Bitcoin od svého vrcholu v březnu stále klesá. Během posledního měsíce se cena Bitcoinu pohybovala v sestupném trendu, dosahujíc dvouměsíčního minima 53 500 USD 5. července.

Navzdory snaze o obnovení růstu byla důvěra trhu nedávno otřesena potenciálním prodejním tlakem z 7,6 miliard dolarů v BTC, které mají být brzy vráceny věřitelům zkrachovalé kryptoměnové burzy Mt. Gox. Kromě toho nedávné prodeje bitcoinu německou vládou dále otřásly důvěrou investorů.

Zajímavost :  FOTO/VIDEO: Ľudia vyšli do ulíc, protestovali na podporu RTVS, aj proti vláde. Chcú brániť nezávislé médiá

Současnému vývoji ceny bitcoinu se věnoval také náš analytik Jaroslav Jarolím. Na nejnovější videoanalýzu se můžete podívat níže.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 60 156 USD dle KMC.

Závěr

Co si o současném cenovém vývoji myslíte vy? Dejte nám vědět. Nezapomeňte se přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Zprávu společnosti CoinGecko naleznete pod přiloženým odkazem ZDE. [1]

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Warren Buffett předpověděl kolaps trhu. Co sledovat tento týden na bitcoinu?

Doporučujeme ke čtení také :