Bitcoin se vrací nad 62 000 USD. Analytici tvrdí, že nejhorší je pravděpodobně za námi

Cena bitcoinu (BTC) se znovu dostala nad úroveň 62 000 USD a analytici tvrdí, že nejhorší fáze by mohla být za námi díky ukončení prodejů BTC v Německu a započítání plateb z Mt. Gox do cen. Bitcoin vzrostl za posledních 24 hodin o 5,2 %, odrazil se od dvouměsíčního minima 53 500 USD ze 4. července a aktuálně se obchoduje za 62 950 USD.

*Novinkový článek obsahuje reklamu inzerenta

Ben Simpson, zakladatel vzdělávací platformy o kryptoměnách Collective Shift, věří, že bitcoin nyní našel své “lokální dno” a očekává, že BTC nyní směřuje k růstu. Cenu bitcoinu zasáhl příval “nucených prodejů” – velká část z toho pocházela z prodeje BTC v hodnotě téměř 3 miliard USD německou vládou a negativního sentimentu kolem zhruba 8,5 miliardy USD v náhradách věřitelů Mt. Gox, dodal.

12. července, kdy se Bitcoin pohyboval kolem úrovně 59 000 USD, klesl kryptoměnový  Index strachu a chamtivosti na nejnižší úroveň za posledních 18 měsíců, což podle Simpsona neodpovídalo fundamentálnímu přístupu k celkovému tržnímu prostředí.

Obecně jsem cítil, že existuje velmi velký nesoulad mezi sentimentem a fundamenty.

Do budoucna Simpson očekává několik klíčových katalyzátorů, které by mohly být pro cenu Bitcoinu v nadcházejících týdnech a měsících pozitivní. „Jerome Powell naznačuje možnost snižování sazeb v blízké budoucnosti. Máme také S&P 500 dosahující nových maxim a silné přílivy do bitcoin ETF,“ uvedl.

Podle údajů Coinglass, které cituje zakladatel Apollo Sats Thomas Fahrer v příspěvku na X ze dne 15. července, bylo při proražení hranice 62 000 USD zlikvidováno přes 360 milionů USD v krátkých pozicích na bitcoin.

Podobně tržní analytik platformy eToro Josh Gilbert řekl, že nejhorší fáze ceny bitcoinu je pravděpodobně za námi, přičemž citoval zvýšené šance Donalda Trumpa na vítězství v nadcházejících volbách jako klíčový faktor pozitivního cenového vývoje v nadcházejících měsících.

Zajímavost :  Všade voda, ale medzi politikmi to aj tak iskrí. Na jednej veci sa ale koalícia a opozícia zhodli

„V posledních měsících jsme viděli slabost, ale myslím, že nejhorší je pravděpodobně za námi. Jakákoli krátkodobá slabost bude pravděpodobně využita k nákupům s ohledem na tuto skutečnost, spolu s podporou v podobě ETF na ETH a samozřejmě možného zvolení pro-krypto orientované strany v USA.“

„Útok na bývalého prezidenta Trumpa tento týden pozitivně ovlivnil jeho šance na znovuzvolení, což vedlo k nárůstu bitcoinu a kryptoaktiv,“ domnívá se Gilbert. Gilbert také poznamenal, že Trump a republikáni mají přátelštější postoj ke kryptoměnám než demokraté. „Čím blíže se dostaneme k možnosti, že Trump znovu získá své místo v Bílém domě, tím vyšší bude pravděpodobně cena bitcoinu,“ dodal.

Nárůst ceny bitcoinu nepřijde přes noc 

Gustavo Schwenkler, ředitel australské krypto burzy Cointree, řekl, že narativ o věřitelích Mt. Gox, kteří prodávají své bitcoiny na trhu, byl již minulý týden „zpracován a zohledněn“.

Schwenkler vidí nižší než očekávané údaje o inflaci v USA a naznačení snižování sazeb jako silné katalyzátory pro kryptotrhy do budoucna. „Inflace byla nižší, než se očekávalo, a očekávání, že Fed začne snižovat sazby, se zvýšilo. Trh nyní očekává první snížení sazeb už v září,“ uvedl. Přesto varoval, že jakýkoli potenciální nárůst ceny bitcoinu pravděpodobně nepřijde přes noc.

Nemyslím si, že v krátkodobém horizontu bude velký tlak na výrazný růst ceny. Myslím, že bitcoin se bude pohybovat v rozmezí 55-65 tisíc USD, dokud Fed skutečně nesníží sazby.

Mark Hiriart, vedoucí prodeje správce krypto aktiv Zerocap, tvrdí, že navzdory proražení 62 000 USD by bitcoin potřeboval proměnit odpor na úrovni 60 000 USD na podporu, což znamená, že cena by se musela nějakou dobu držet nad touto úrovní. Kromě toho uvedl, že bitcoin by musel znovu získat své klíčové 50denní a 100denní jednoduché klouzavé průměry, než by mohl pokročit výše na 65 000 USD a dále.

Zajímavost :  Študenti by mohli získať európsky titul. Zamestnanie vrámci únie by malo byť jednoduchšie

Také varoval, že stále mohou existovat negativní dopady z potenciálních prodejů věřitelů Mt. Gox. „S věřiteli Mt. Gox, kteří sedí na zisku za deset let, by bylo naivní si myslet, že nedojde k žádnému vybírání zisků,“ řekl. „Otázkou je, jak jsou rozloženy distribuce a jaké procento příjemců chce vybrat peníze.

Předpokládám, že krátkodobý tlak na trh bude pokračovat během letních měsíců,“ dodal Hiriart. Zdá se, že v nejbližší době se významnějšího nárůstu pravděpodobně nedočkáme, pokud tedy hledáte krátkodobější investice s růstovým potenciálem, máme pro vás jedno doporučení.

Slibný růstový projekt s mechanismem Learn-to-Earn 99Bitcoins, skrze který lze vydělávat krypto

Projekt 99Bitcoins (99BTC) přináší revoluční koncept learn-to-earn, který kombinuje vzdělávání o kryptoměnách s možností získat odměny v podobě digitálních aktiv. 99Bitcoins je platforma zaměřená na zvyšování finanční gramotnosti a povědomí o kryptoměnách, což je v dnešní době stále více důležité. Nabízí širokou škálu kurzů, od základních až po pokročilé, které pokrývají různé aspekty kryptoměnového ekosystému, již od roku 2014.

Cílem 99Bitcoins je poskytnout uživatelům kvalitní vzdělávací obsah o bitcoinu, blockchainu a dalších kryptoměnách, a zároveň je motivovat k učení pomocí odměn v tokenech 99BTC. Uživatelé, kteří se zaregistrují na platformě 99Bitcoins, mohou absolvovat kurzy a zúčastnit se kvízů, testů a dalších vzdělávacích aktivit. Za úspěšné dokončení těchto aktivit budou odměněni tokeny 99BTC, které mohou být následně vyměněny za jiné kryptoměny nebo použity na nákup různých služeb a produktů v ekosystému 99Bitcoins.

Projekt 99Bitcoins nedávno zahájil předprodej svých tokenů 99BTC, který nabízí účastníkům možnost zakoupit tokeny za zvýhodněnou cenu před jejich oficiálním uvedením na trh. K dnešnímu dni projekt získal více než 2,4 miliony USD, přičemž aktuální cena 99BTC činí 0,00113 USD.  Po skončení předprodeje budou tokeny 99BTC uvedeny na několika významných kryptoměnových burzách, což umožní jejich volné obchodování a zvýšení likvidity.

Platforma 99Bitcoins také nabízí možnost stakingu tokenů 99BTC. Staking umožňuje uživatelům zamknout své tokeny na určitou dobu a získat za to odměny ve formě dalších tokenů 99BTC. Tento mechanismus motivuje uživatele k dlouhodobému držení tokenů a podporuje stabilitu a bezpečnost sítě.

Zajímavost :  Slovensko nakúpilo viac vakcín proti covidu než minulo, upozorňuje NKÚ. Účet za nákup je obrovský

Staking je dostupný na oficiálním webu s aktuálním APY 698 %. Díky mechanismu learn-to-earn, zavedené domovské platformě, atraktivnímu předprodeji a možnosti stakingu má 99Bitcoins potenciál stát se významným hráčem nv sektoru kryptoměnového vzdělávání. 

*Příspěvek je reklama. Autorem příspěvku není redakce portálu Kryptomagazin.cz. Nevyjadřuje tedy názor redakce ani provozovatele portálu Kryptomagazin.cz. V případě, že využijete poskytnutá sdělení a informace v tomto článku jako investiční doporučení nebo investiční radu, činíte dle vlastního uvážení a na vlastní riziko.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO