Donald Trump: USA bude bitcoinovou supervelmocí

Republikánský kandidát představil plán kryptoměnové politiky pro případ, že by v listopadu zvítězil proti demokratické prezidentské kandidátce Kamale Harris.

V sobotu 27. června promluvil 45. prezident Spojených států amerických Donald Trump na konferenci Bitcoin 2024 v Nashvillu. Republikánský kandidát představil plán kryptoměnové politiky v případě, že v amerických listopadových volbách zvítězí.

Zahrnoval vyhození předsedy Komise pro cenné papíry a burzy Garyho Genslera hned první den a jmenování bitcoinové a kryptoměnové prezidentské rady. „V okamžiku, kdy složím přísahu, přestane pronásledování a skončí zbrojení proti vašemu odvětví,” dodal.

Přiblížil, že prezidentská poradní rada pro kryptoměny bude zodpovědná za vytvoření komplexního regulačního rámce do 100 dnů od jeho nástupu do úřadu. Netrvalo dlouho a Trump přešel k útokům na svého politického soupeře, když prohlásil, že mám soupeře s nízkým IQ, nemluvím o něm, mluvím o ní, čímž zřejmě narážel na demokratickou kandidátku Kamalu Harris.

Zajímavost :  S&P 500 utrpěl obří ztrátu, trh ztratil 1,2 bilionu USD za 4 hodiny

Poté se bývalý prezident obrátil k rétorice týkající se energie využívané bitcoinem a slíbil, že bude využívat fosilní paliva k výrobě tolika elektřiny, že budete říkat, prosím, pane prezidente, máme příliš mnoho elektřiny.

Jmenuji nového předsedu Komise pro cenné papíry a burzy, který věří, že Amerika by měla vytvářet budoucnost, nikoliv ji blokovat.

Žádná CBDC

Trump dále zdůraznil, jak se Bitcoin za 15 let vyvinul z pouhého nápadu, anonymně zveřejněného na internetovém fóru, na deváté nejhodnotnější aktivum na světě. „Můžete tomu věřit? To je velká věc,” prohlásil Trump. Dále uvedl, že Bitcoin již brzy překoná celkovou tržní hodnotu stříbra.

Zajímavost :  Sdělení počtů držitelů koncesí v oboru pohřebnictví v České republice podle zákona č. 256/2001 Sb.

A co zlato? Pojďme na zlato,” pokračoval s odkazem na možnost, že Bitcoin jednoho dne předčí i tržní kapitalizaci tohoto kovu. Rovněž řekl, že dá pokyn ministerstvu financí, aby zastavilo jakýkoli vývoj digitální měny americké centrální banky neboli CBDC.

Trump přijel do nashvillského Music City Center po velké předvolební akci, která byla zaměřena na kryptoměnové manažery a podle zdrojů vynesla desítky milionů dolarů. Tisíce bitcoinerů se na několik hodin utábořily, aby viděly bývalého prezidenta, který se ke kryptoměnám nově obrátil poté, co dříve digitální aktiva odsoudil.

Nyní je prvním americkým prezidentem, který se na bitcoinové akci objevil. Trump na závěr přednášky dodal, že by v případě zvolení přeměnil mince zabavené americkými úřady na Národní strategickou rezervu. V současné době americká vláda disponuje asi 200 000 bitcoiny.

Zajímavost :  Samson Mow tvrdí, že pokles Bitcoinu na 40 000 USD je jen důsledkem umělého strachu

Co si o Trumpově představení myslíte vy? Měla by komunita oslavovat politizování Bitcoinu? Dejte nám vědět do komentářů!

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO