Kamala Harris v kampani usiluje o “reset” s kryptoměnovými společnostmi

Poradci Kamaly Harris oslovili přední kryptoměnové společnosti, aby obnovili vztahy mezi její demokratickou stranou a kryptoměnovým sektorem.

Členové týmu současné viceprezidentky USA v posledních dnech kontaktovali osoby blízké kryptoměnovým společnostem ohledně setkání, uvedli čtyři lidé obeznámení s touto záležitostí. Patří mězi ně přední kryptoburza Coinbase, stablecoinová společnost Circle a skupina pro blockchainové platby Ripple Labs. Kancelář viceprezidentky a její kampaň se odmítly vyjádřit, stejně tak jako společnosti Ripple a Coinbase.

Harrisova předehra směrem ke kryptoměnovým společnostem přichází v době, kdy se Trump těší silné podpoře tohoto odvětví. Bývalý prezident, kdysi hlasitý kryptoskeptik, v sobotu dokonce přednesl hlavní projev na bitcoinové konferenci v Nashvillu.

Lidé, kteří Harrisově kampani radí v obchodních záležitostech, uvedli, že rozhodnutí znovu se spojit s krypto průmyslem má jen málo společného s přilákáním nových voličů. Řekli, že cílem bylo místo toho vybudovat konstruktivní vztah, který by v konečném důsledku nastavil inteligentní regulační rámec, který by pomohl růstu celé třídy aktiv.

Zajímavost :  Ekonómovia varujú pred čoraz nenásytnejšou rukou štátu. Budú vyššie dane pre lepšie zarábajúcich?

Demokraté a technologický průmysl

Externí poradci kampaně uvedli, že Harris chtěla změnit vnímání mnoha vrcholových manažerů, že demokraté jsou proti podnikání. Jeden z nich uvedl, že její kampaň využívá změny ve vedení demokratů jako příležitosti k obnovení vztahů s technologickým průmyslem, který se cítil být terčem útoků Bidenovy administrativy, zejména v antimonopolních otázkách. Základním poselstvím, které chce Harris vyslat, je, že demokraté jsou pro zodpovědný business, uvedl jeden z lidí blízkých její kampani.

Zajímavost :  Rozhodnutí FOMC o úrokových sazbách dává zelenou býčímu trhu

Harris se snaží získat zpět ty členy technologické komunity, z nichž mnozí žijí v jejím domovském státě Kalifornii a kteří se od strany odvrátili na protest proti hrozbě nových daní nebo regulace jejich odvětví.

Tento měsíc oznámili Marc Andreessen a Ben Horowitz, že ve volbách podpoří Trumpa, přičemž předtím podporovali několik demokratických kandidátů. Jejich firma Andreessen Horowitz o sobě tvrdí, že je největším investorem do kryptoměn na světě, a na investice do tohoto odvětví získala přibližně 8 miliard dolarů.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Bitwise: Bitcoin ETF teprve čeká nejvyšší zájem, cena 200 000 dolarů do konce roku 2024 je možná

Doporučujeme ke čtení také :