Bitcoin se vrátil na 67 000 USD a analytici již vyhlíží nová maxima

Americké akcie tuto středu zažily nejhorší den od roku 2022. Nasdaq 100 klesl o 3,6 % a S&P 500 o 2 %. Kurz ceny bitcoinu se i díky nim dostal až pod 64 000 USD. Včera odpoledne ale začaly akcie růst a s nimi se vrátil růst i na bitcoin. Během noci se opět vyšplhal na 67 000 USD.

Americké akcie včera odpoledne sice začaly opět růst, ale index S&P 500 se těsně před uzavřením newyorské burzy opět propadl na ranní minima. Na bitcoinu ten růst ale vydržel. Podle některých analytiků byl propad způsoben i manipulací velkých obchodníků. Nejprve prodají větší množství mincí, pak otevřou krátké pozice a po vybrání zisku opět nakoupí za nižší cenu.

Zajímavost :  Vstup Slovenska do NATO bolo najlepším riešením, tvrdí analytik. Aliancia je aktuálne pre krajinu jedinou garanciou bezpečnosti

Propadu samozřejmě pomohla i makroekonomická data ze Spojených států. Index osobních spotřebních výdajů (PCE) byl nižší, než se očekávalo. Stejně tak byly pod očekáváním množství žádostí o podporu v nezaměstnanosti. To zase ukazuje na silný trh práce a snižuje šance na snížení základní sazby v dohledné době. Trh zatím ale stále předpokládá tři snížení do konce roku. To by mohlo naznačovat zvýšený optimismus a možné další propady během vystřízlivění. Zasedání Fed nás čeká již ve středu a následný proslov Jerome Powella možná otevře mnohým oči.

Zajímavost :  Referent/Referentka do odboru inovativních a digitálních řešení

Bitcoin uzavřel den nad důležitým supportem

Bitcoinu se podařilo uzavřít denní svíčku nad cenou 65 000 USD. To je podle populárního analytika důležitá hranice a její potvrzení ukazuje setrvání ve stranovém pohybu v pásmu 65 000 až 71 500 USD. Mohlo by to vést k dosažení nového historického maxima do dvou měsíců. Uvidíme i podle vývoje ekonomiky USA. Bitcoin a dolar totiž většinou tvoří negativní korelaci.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Čas sa kráti. Strany musia odovzdať kandidátky do eurovolieb do polnoci

Doporučujeme ke čtení také :