S&P 500 zažil největší propad od roku 2022

Akcie technologických společností rovněž klesly po neuspokojivých výsledcích za druhé čtvrtletí společností Alphabet a Tesla.

Index S&P 500 ve středu klesl o 2,32 %, což představuje nejhorší den od 15. prosince 2022. Index NASDAQ Composite klesl o 3,6 %, Dow Jones Industrial Average se propadl o 504 bodů, tedy 1,3 %.

Neuspokojivé výsledky Tesly

Akcie společnosti se propadly o 12 % poté, co její zisk za druhé čtvrtletí nesplnil odhady v souvislosti s klesajícím prodejem vozidel. Ziskové marže klesly na pětileté minimum, protože výrobce elektromobilů agresivně snížil ceny, aby se vypořádal s rostoucí konkurencí v Číně.

Někteří obchodníci na Wall Street byli i přes tlak na marže nadále optimističtí, pokud jde o budoucí růstové příležitosti. „I když slabost marží akcie zatěžuje, další fáze růstového příběhu Tesly se podle našeho názoru odehrává kolem autonomních vozidel, robotaxi a umělé inteligence v podání Muska a spol. A tato vize je za dveřmi,” uvedla společnost Wedbush ve své poznámce.

Zajímavost :  Najvyšší súd sa nakoniec rozhodol inak. Hrobár z gangu sátorovcov si už neodsedí doživotie

Alphabet klesá navzdory lepším výsledkům

Společnost Alphabet, mateřská společnost Googlu, klesla o téměř 5 %, přestože její zisk za druhé čtvrtletí překonal očekávání díky vyšším prodejům reklamy a silné poptávce po cloudových službách.

Společnost zaznamenala lepší výsledky v oblasti vyhledávání a cloudu, které byly kompenzovány „slabšími výsledky YouTube, zejména kvůli obtížným srovnávacím podmínkám, a pokračující slabostí Google Network,“ uvedla Deutsche Bank ve své zprávě.

Zajímavost :  Kubiš chce spájať politické sily aj celú spoločnosť. Slovenská republika stratila nielen paru, ale aj víziu, tvrdí

Bývalý ředitel Fedu mění názor, příští týden vyzve ke snížení sazeb

Bývalý ředitel Federálního rezervního systému Bill Dudley ve středu vyzval Fed ke snížení sazeb již příští týden v souvislosti s obavami z recese. Změnil tak svůj dlouho zastávaný názor, že centrální banka by měla setrvat v režimu vyšších sazeb po delší dobu.

Fakta se změnila, takže jsem změnil názor. Fed by měl snížit sazby, nejlépe na zasedání příští týden,” řekl Dudley před zasedáním Fedu, které se uskuteční 30. a 31. července.

Prozkoumejte akcie na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Tuberkulóza ešte stále nevymizla. Lekári na Slovensku zaevidovali 221 nových prípadov

Doporučujeme ke čtení také :