2 akcie z IT oblasti pro červenec 2024

Dne 19. července došlo k celosvětovému IT výpadku způsobenému aktualizací od kyberbezpečnostní firmy CrowdStrike, který vedl k významným poruchám po celém světě.

Porucha softwaru Falcon Sensor společnosti CrowdStrike vedla k uzemnění letů, narušení zdravotnických služeb, zhroucení platebních systémů a zablokování přístupu ke službám společnosti Microsoft, což způsobilo jedno z největších selhání IT v historii. V důsledku toho se akcie společnosti CrowdStrike během odpoledního obchodování propadly o 12 %, zatímco akcie jejích konkurentů zaznamenaly růst.

Tento pokles přišel navzdory působivému 100% růstu společnosti CrowdStrike za poslední rok, což vyvolalo obavy analytiků ohledně jejího ocenění, přičemž společnost byla ke čtvrtečnímu závěru oceněna na 83,5 miliardy USD.

Chaos ještě umocnil další výpadek, který zasáhl také cloudové služby Azure společnosti Microsoft a způsobil další řadu selhání. V této souvislosti společnost Finbold analyzovala probíhající trendy a vysledovala dvě nejlepší akcie se silným nákupním hodnocením v červenci, které je třeba sledovat v nadcházejících měsících.

Palo Alto Networks Inc.

S tržní kapitalizací 107,14 miliardy USD a hodnotou společnosti 105,21 miliardy USD vykazuje společnost Palo Alto Networks trvalý růst a odolnost. Společnost dosahuje stabilního růstu tržeb a analytici jí předpovídají 20% růstové tempo do budoucna. Hospodářský výsledek společnosti Palo Alto Networks rychle roste a nedávno se stal ziskovým na základě principů GAAP.

Zajímavost :  Fico chce, aby predseda Ústavného súdu odstúpil. Koalícia pripravuje ďalšiu novelu trestných kódexov

Návratnost investovaného kapitálu (ROIC) dále podtrhuje efektivní využívání finančních zdrojů společnosti. Metriky ocenění společnosti Palo Alto Networks, včetně budoucího poměru P/E ve výši 57,89 a poměru ceny k peněžním tokům ve výši 45, jsou podpořeny její silnou ziskovostí a růstovým potenciálem.

Analytici jsou ohledně budoucnosti společnosti Palo Alto Networks optimističtí, průměrná 12měsíční cílová cena činí 342,40 USD, což představuje 3,48% nárůst oproti současné ceně 330,89 USD.

Prozkoumejte akcie Palo Alto Networks na platformě XTB

Zscaler

Společnost vykazuje působivé finanční výsledky a růstový potenciál díky rostoucí poptávce po své inovativní platformě. Ve třetím fiskálním čtvrtletí roku 2024, IT společnost Zscaler vykázala meziroční nárůst čtvrtletních tržeb o 32,1 % a dosáhla výše 553,2 milionu USD. Rostoucí poptávka zákazníků po její platformě Zero Trust Exchange tento růst ještě více podpořila.

Zajímavost :  Elitná polícia ku koncu augusta definitívne končí. NAKA nahradí ÚBOK, tentokrát bude útvar riešiť aj korupciu

Upravený zisk na akcii za čtvrtletí činil 0,88 USD, což představuje meziroční zlepšení o 83,3 % a výrazně překonává odhady. K 30. dubnu činily hotovostní rezervy společnosti Zscaler přibližně 2,2 miliardy dolarů, což poukazuje na její dobré finanční zdraví a likviditu.

Analytici stanovili průměrnou 12měsíční cílovou cenu na 232,04 USD, což představuje 23,07% nárůst oproti současné ceně 187,54 USD.

Prozkoumejte akcie Zscaler na platformě XTB

Závěr

Jak Palo Alto Networks, tak Zscaler mají dobré předpoklady těžit z rostoucí poptávky po řešeních kybernetické bezpečnosti. To z nich činí atraktivní alternativu ke společnosti CrowdStrike. Obě firmy zaujímají jedinečný přístup k revoluci v oblasti technologické bezpečnosti. Díky tomu jsou jejich akcie atraktivní volbou pro investory.

Tyto společnosti poskytují jasnou výhodu oproti konkurenci, ale investoři by však měli zůstat obezřetní. Je důležité provádět důkladnou hloubkovou kontrolu a brát ohled na potenciální volatilitu trhu. Nutností zůstává neustále sledovat vyvíjející se prostředí kybernetických hrozeb.

Zajímavost :  Akcie velkolepé sedmičky ztratily hodnotu 2,6 milionu dolarů po týdnu plném zisků

Vývoji na trzích se věnoval také Jaroslav Jarolím s analytikem z XTB Jiřím Tylečkem. Na včerejší záznam se můžete podívat níže.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO