Cena XRP se nevyšplhala na 1 USD od roku 2021, ale to by se mohlo změnit již ve 4. čtvrtletí

Cena XRP je připravena na růst, což je podpořeno zejména potenciálním průlomem na grafech, aktivitou velryb a ukončením právní bitvy společnosti Ripple s SEC. Tím by pár XRP/USD konečně mohl dosáhnout hodnot poblíž nebo nad 1 USD, což je úroveň, které tato kryptoměna nedosáhla od roku 2021.

*Novinkový článek obsahuje reklamu inzerenta

Cena XRP se blíží dlouho očekávanému technickému průlomu

Týdenní graf XRP/USD odhaluje symetrický trojúhelníkový vzor charakterizovaný sbíhajícími se trendovými liniemi, které komprimují cenovou akci. Tento pattern se formuje od začátku roku 2018.

Kryptoměna testuje odpor na horní trendové linii tohoto vzoru, s cílem úspěšně prorazit a pokračovat směrem k další hlavní úrovni odporu kolem 1 USD v nadcházejících měsících. Avšak nejprve musí překročit 0,86 USD, což je přibližně 45% nárůst oproti současným cenám. Tato úroveň historicky působila jako významná překážka, zejména v lednu až březnu 2022 a červenci 2023.

Další technické indikátory také podporují tento býčí výhled. Například index relativní síly (RSI) se na týdenním grafu odráží od úrovně 50, což naznačuje rostoucí nákupní dynamiku. Kromě toho objemový profil (Volume Profile) ukazuje rostoucí obchodní aktivitu, což je často předzvěstí trvalejšího cenového pohybu.

Akumulace XRP velryb zvyšuje růstový potenciál

On-chain data od společnosti Santiment ukazují, že většina XRP velryb v posledních týdnech tokeny akumuluje. Například podíl XRP držený nejbohatší skupinou – těmi, kteří drží více než 1 miliardu tokenů (černá linie) – vzrostl na 41,44 % z 40,27 % v roce 2024. To koresponduje s mírným poklesem ve skupině s bilancí 100 milionů – 1 miliarda XRP (tyrkysová linie).

Zajímavost :  Rokuje parlament. Po prvýkrát schôdzu vedú iba traja podpredsedovia
Distribuce nabídky XRP mezi velrybami. Zdroj: Santiment
Distribuce nabídky XRP mezi velrybami. Zdroj: Santiment

Také jiné skupiny velryb zrychlily akumulaci, zejména ty, které drží mezi 1 milionem a 10 miliony XRP (hnědá linie). Akumulace mezi těmito významnými hráči je často býčím signálem. Velcí investoři obvykle zvyšují své podíly, když očekávají vyšší ceny v budoucnu a využívají svého vlivu na trhu k dosažení tohoto cíle.

Potenciální urovnání sporu Ripple vs. SEC

Dlouho trvající právní bitva mezi Ripple Labs a americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC) se zdá být blízko ke svému závěru. V roce 2023 soudkyně Analisa Torres rozhodla, že XRP není cenný papír, když je prodáván na digitálních burzách, což představuje částečné vítězství pro Ripple. 

Nicméně XRP je stále považován za cenný papír, když je prodáván institucionálním investorům, protože splňuje podmínky Howeyho testu. Setkání Ripple Labs a SEC bylo přesunuto na 25. července 2024. Tento meeting má za cíl diskutovat o potenciálních urovnáních. Analytici věří, že příznivé urovnání sporu by mohlo zvýšit cenu XRP. Navíc potenciální schválení XRP spot ETF by mohlo dále podpořit zájem trhu a cenu.

Navzdory těmto optimistickým signálům zůstávají někteří právní experti opatrní. Bývalý právník SEC Marc Fagel vyjádřil skepsi ohledně pravděpodobnosti urovnání. Naznačil, že případ by mohl pokračovat právním procesem. Nicméně generální ředitel Ripple Labs Brad Garlinghouse je optimistický a věří, že urovnání by mohlo být dosaženo před koncem léta 2024.

Zajímavost :  11.3.2024 Přehled trhu – Bitcoin a zlato na novém cenovém maximu, máme potvrzen býčí trend? Akcie Nvidia se propadá!

S blížícím se bull runem mnozí hledají vyšší zisky, než jaké může nabídnout XRP, a zvažují nové altcoiny, které se připravují na svůj debut na trhu. Jedním z nejslibnějších projektů je PlayDoge (PLAY), který nabízí inovativní P2E hru a atraktivní investiční příležitosti. Tento projekt kombinuje zábavu s potenciálními finančními výnosy a má velký růstový potenciál.

PlayDoge: Revoluční projekt na krypto scéně

PlayDoge je inovativní kryptoměnový projekt, který se zaměřuje na kombinaci zábavy a investičních příležitostí. Tento projekt vyvíjí unikátní ekosystém, který zahrnuje staking a P2E (Play-to-Earn) hru ve stylu Tamagotchi, což přitahuje pozornost investorů a hráčů po celém světě.

Předprodej tokenů PlayDoge umožňuje raným investorům získat tokeny za výhodné ceny před jejich uvedením na trh a poskytuje příležitost podílet se na růstu projektu od samého počátku. Předprodej probíhá v několika fázích, přičemž v každé fázi se cena tokenu mírně zvyšuje. Aktuálně jsou tokeny PLAY k dispozici za 0,00522 USD a projekt k dnešnímu dni získal více než 5,8 milionu USD.

Jedním z hlavních lákadel projektu PlayDoge je možnost stakingu. Uživatelé mohou stakovat své tokeny a získávat pasivní příjem ve formě dalších. Tento mechanismus motivuje držitele tokenů k dlouhodobému investování a podporuje stabilitu a růst ekosystému. Aktuální roční procentní výnos (APY) činí 82 %.

Hlavním prodejním bodem PlayDoge je mobilní P2E hra, která umožní hráčům vydělávat tokeny PLAY za starání se o svého virtuálního mazlíčka ztvárněného memem Doge. Tato hra je navržena tak, aby byla zábavná a návyková, což zvyšuje angažovanost uživatelů a jejich interakci s ekosystémem. Hráči navíc budou moci plnit úkoly a účastnit se miniher, za což budou získávat bonusové tokeny.

Zajímavost :  Prepáčte a ďakujem, odkazuje prezidentka. Je jej ľúto všetkých, ktorých v posledných mesiacoch odvolali z funkcií

PlayDoge představuje revoluční projekt v oblasti kryptoměn, který kombinuje investiční příležitosti s zábavou. Díky stakingu a P2E hře nabízí atraktivní možnosti pro investory i hráče. PlayDoge je na dobré cestě stát se významným hráčem na kryptoměnovém trhu. V případě zájmu si prostudujte whitepaper projektu.

*Příspěvek je reklama. Autorem příspěvku není redakce portálu Kryptomagazin.cz. Nevyjadřuje tedy názor redakce ani provozovatele portálu Kryptomagazin.cz. V případě, že využijete poskytnutá sdělení a informace v tomto článku jako investiční doporučení nebo investiční radu, činíte dle vlastního uvážení a na vlastní riziko.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO