Americký dluh překračuje 35 bilionů dolarů, bitcoinové rezervy mohou být řešením

Národní dluh Spojených států amerických dosáhl nového rekordního milníku a zdá se, že jeho růst se nezastaví. Jen za poslední čtyři roky se americký federální dluh zvýšil o neuvěřitelných 12 bilionů dolarů a dosáhl hranice 35 bilionů dolarů.

Americký dluh stále roste

Rychlý růst amerického dluhu vyvolává otázky o jeho udržitelnosti a budoucnosti americké ekonomiky. Tempo, kterým dluh narůstá, je alarmující, jelikož se v průměru každý měsíc od ledna 2020 zvyšuje o 280 miliard dolarů.

V přepočtu na obyvatele to znamená, že každý obyvatel USA nyní “dluží” státu přibližně 105 000 dolarů. Vzhledem k tomu, že přední prezidentští kandidáti se během kampaně o problému obřího deficitu téměř nezmiňují, lze očekávat, že dluh bude v následujících čtyřech letech dále narůstat.

Zajímavost :  Aká je kvalita vody na kúpanie na Slovensku? Rozprávali sme sa s odborníčkou

Prognózy Congressional Budget Office dokonce předpovídají, že do roku 2034 by mohl dluh dosáhnout 56 bilionů dolarů, a to kvůli rostoucím výdajům a úrokovým nákladům, které převyšují příjmy z daní.

V této situaci se někteří politici, jako například Robert F. Kennedy Jr. a senátorka Cynthia Lummisová, obracejí k Bitcoinu jako možnému řešení. Navrhují vytvoření strategické rezervy Bitcoinu, která by mohla pomoci snížit národní dluh. Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump na nedávné konferenci oznámil, že v případě zvolení prezidentem se stanou USA kryptoměnovým centrem světa.

Zajímavost :  Vodiči pri tankovaní ušetria. Palivá opäť zlacneli a stoja už najmenej od polovice júna

Nicméně, využití Bitcoinu ke snížení národního dluhu by pravděpodobně zahrnovalo prodej tohoto aktiva, což by mohlo způsobit značné růsty a poklesy na kryptoměnových trzích. Navíc, i když Bitcoin považují mnozí za digitální zlato, jeho celková nabídka je stále relativně malá ve srovnání s americkým dluhem.

Otázka, zda je Bitcoin řešením pro americký dluh, zůstává otevřená. Neváhejte sledovat dnešní speciální stream ohledně zasedání Fedu. Stream začne již v 19:30 na Kryptomagazin TV.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 66 034 USD dle KMC.

Zajímavost :  Analytik předpovídá 337 000 dolarů za bitcoin. Cena 70 000 USD odpovídá 20 000 USD v minulém cyklu

Závěr

Co si o této situaci myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů nebo na naše sociální sítě. Nezapomeňte se přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Neváhejte sledovat také naše analýzy a pravidelné streamy.

Investujte do bitcoinových ETF na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO