Bitcoin za 2,9 milionů dolarů? Odvážná cenová predikce od VanEck pro rok 2050

BTC/USD se dnes ráno obchoduje se vzestupnou tendencí na úrovni 66 947 USD. To představuje téměř 4,2% nárůst v posledních 24 hodinách, a signalizuje potenciál pro býčí předpověď ceny bitcoinu.

*Novinkový článek obsahuje reklamu inzerenta

Podle zprávy publikované společností Vaneck by se bitcoin mohl do roku 2050 stát klíčovým globálním prostředkem směny a významnou rezervní měnou. Tento potenciál vychází z předpokládaného poklesu důvěry v současná rezervní aktiva a řešení problémů se škálovatelností bitcoinu prostřednictvím nových řešení vrstvy 2 (L2). Tyto vývojové trendy by mohly pomoci vytvořit globální finanční systém, který lépe vyhovuje potřebám rozvojových ekonomik.

Budoucí hodnota bitcoinu: 2,9 milionu USD do roku 2050 

Je pravděpodobné, že bitcoin by mohl být do roku 2050 používán k vypořádání 10 % globálního mezinárodního obchodu a 5 % domácího obchodu. Tento scénář by vedl k tomu, že centrální banky by držely 2,5 % svých aktiv v BTC.

Na základě globálních růstových projekcí a poptávky po bitcoinu předpověděli analytici VanEck potenciální cenu 2,9 milionu USD za BTC, což by vedlo k tržní kapitalizaci 61 bilionů USD. Kromě toho by řešení vrstvy 2 pro bitcoin mohla dosáhnout souhrnné hodnoty 7,6 bilionu USD, což by představovalo přibližně 12 % celkové kapitalizace BTC.

Měnící se trendy v mezinárodním měnovém systému 

Současné trendy v mezinárodním měnovém systému (IMS) nahrávají vzestupu bitcoinu, zatímco tradiční rezervní měny upadají. Analytici očekávají, že podíl ekonomických lídrů, jako jsou USA, EU, Spojené království a Japonsko, na globálním HDP poklesne, čímž se sníží důvěra v jejich měny jako dlouhodobé uchovatele hodnoty.

Zajímavost :  Zápisy ze všech jednání pracovní skupiny ve věci řešení sanace odvalu Heřmanice

Také obavy o vlastnická práva v západních měnových systémech, zejména v USA, rostou. To vede podniky a spotřebitele k bitcoinu jako neutrálnímu prostředku směny s nezměnitelnými vlastnickými právy a předvídatelnou měnovou politikou.

Dopad na cenu bitcoinu 

S posunem mezinárodního měnového systému by se role bitcoinu mohla výrazně rozšířit. Pokud by byl široce přijímán pro mezinárodní obchod a rezervy centrálních bank, jeho cena by mohla vzrůst na 2,9 milionu USD do roku 2050.

Toto přijetí by zvýšilo užitnou hodnotu bitcoinu a podpořilo poptávku, čímž by se stal pilířem globálního finančního systému. Tyto projekce však závisí na řešení problémů se škálovatelností a udržení základních principů bitcoinu, aby zůstal důvěryhodným a stabilním rezervním aktivem.

Předpověď ceny bitcoinu 

Bitcoin (BTC/USD) se v době psaní článku obchodoval za 66 947 USD, průlom nad sestupnou trendovou linií signalizuje potenciální nákupní trend, zejména pokud cena zůstane nad úrovní 66 000 USD.

Klíčové cenové úrovně, na které si dát pozor, zahrnují pivot point na 65 721 USD, který funguje jako klíčová úroveň podpory. Bezprostřední odpor se nachází na 67 023 USD, s dalšími úrovněmi odporu na 67 705 USD a 68 404 USD. Na spodní straně je bezprostřední podpora na 65 625 USD, následována 64 633 USD a 63 447 USD.

Zajímavost :  Niektoré potraviny už mierne zlacneli. Naďalej však platí, že v rámci V4 sme najdrahší

Index relativní síly (RSI) je aktuálně na úrovni 58,64, což naznačuje mírnou vzestupnou dynamiku. 50denní exponenciální klouzavý průměr (EMA) na 65 721 USD slouží jako významná úroveň podpory, což posiluje vzestupný výhled.

Nedávný průlom nad sestupnou trendovou linií naznačuje, že cena bitcoinu může pokračovat v růstu. Další klíčové úrovně odporu jsou kolem 67 000 USD, 67 700 USD a 68 400 USD. Dokud bitcoin zůstane nad pivot pointem 65 700 USD, můžeme očekávat pokračování vzestupného trendu, který bude cílit na vyšší úrovně odporu v blízké budoucnosti.

Poslední šance pro zakoupení projektu, díky kterému můžete vydělávat krypto sebevzděláváním

Předprodej 99Bitcoins se opět přehoupl do dalšího kola a nyní zbývají pouhé 4 dny na nákup tokenů 99BTC za aktuální cenu 0,00115 USD. K dnešnímu dni projekt získal více než 2,5 milionu USD a rychle se blíží ke stanovenému hard capu 7,5 milionu USD.

99Bitcoins je zavedená platforma zaměřená na vzdělávání o kryptoměnách s širokou základnou uživatelů. Díky systému “learn to earn” nyní budou moci uživatelé získávat odměny za dokončení vzdělávacím modulů a kvízů, což činí z 99BTC zajímavou investiční příležitost.

Výhody případné investice do 99BTC: 

  • Okamžitý přístup ke stakingu: Začněte okamžitě vydělávat odměny prostřednictvím stakingového mechanismu, který aktuálně nabízí 682% APY.
  • Prémiový obsah a výhody: Držitelé tokenů získají exkluzivní výhody v rámci komunity 99Bitcoins. 
  • Připojte se k revoluci ve vzdělávání o kryptoměnách: Můžete se stát součástí transformativního hnutí v oblasti vzdělávání o kryptoměnách. 
Zajímavost :  Lovestream festival alebo „čoskoro“ festival? Slováci sa obávajú fiaska, organizátori sľubujú veľkoleposť

Pokud chcete investovat do 99Bitcoins a využít jedinečných výhod, přejděte na oficiální web projektu, kde můžete zakoupit tokeny 99BTC za ETH, USDT nebo ETH. V případě zájmu si určitě nezapomeňte prostudovat whitepaper nebo se můžete připojit ke komunitě 99Bitcoins na Twitteru, Telegramu a Discordu, aby vám neunikly novinky týkající se projektu.

*Příspěvek je reklama. Autorem příspěvku není redakce portálu Kryptomagazin.cz. Nevyjadřuje tedy názor redakce ani provozovatele portálu Kryptomagazin.cz. V případě, že využijete poskytnutá sdělení a informace v tomto článku jako investiční doporučení nebo investiční radu, činíte dle vlastního uvážení a na vlastní riziko.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO