Blíží se pokles ceny bitcoinu na 63 000 USD? Podle některých indikátorů ano

Bitcoin v současnosti zažívá rostoucí medvědí tlak, přičemž technické ukazatele naznačují potenciální pokles k hranici 63 316 USD. Pokles ceny je způsoben faktory, jako je slábnoucí momentum a klesající objem obchodování.

Vzhledem k tomu, že bitcoin směřuje k úrovni 63 316 USD, investoři a analytici tento vývoj pozorně sledují. Může totiž naznačovat další pokles a připravit půdu pro testování nižších úrovní podpory ze strany BTC.

Tento článek rozebírá aktuální pohyb ceny bitcoinu a technické ukazatele signalizující možný další pokles této kryptoměny se zaměřením na 4hodinový a 1denní graf.

Tržní kapitalizace bitcoinu aktuálně přesahuje 1,3 bilionu dolarů a objem obchodů 39 miliard dolarů. V době psaní článku se jeho cena snížila o 3,81 % a za posledních 24 hodin se obchodoval na úrovni 66 630 dolarů. Během tohoto období se tržní kapitalizace aktiva snížila o 3,84 %, zatímco jeho objem obchodů vzrostl o 70,25 %.

Zajímavost :  Bitcoin překračuje 67 000 dolarů, investorům se otevírají nové horizonty

Technická analýza: Klíčové medvědí indikátory

Na 4hodinovém grafu vypadá cena BTC medvědí, jelikož aktuálně klesá ke 100dennímu jednoduchému klouzavému průměru (SMA). Lze zde také pozorovat, že cena bitcoinu otiskla několik medvědích svící, když se přibližuje k hladině podpory 63 316 dolarů.

Kompozitní trendový oscilátor na 4hodinovém grafu dále naznačuje medvědí trend, jelikož obě signální linie klesly pod SMA indikátoru a směřují k nulové úrovni.

Pokud bude cena nadále klesat, jak indikátor naznačuje, mohla by se propadnout pod 100denní SMA a potenciálně dosáhnout úrovně 63 316 dolarů.

Bližší zkoumání pohybu BTC na 1denním grafu ukazuje, že neúspěch při prolomení 1denní trendové linie vedl k výraznému poklesu ceny směrem k 100denní SMA a úrovni podpory 63 316 dolarů. To vedlo k tomu, že bitcoin v předchozím obchodním dni úspěšně vytiskl medvědí svíčku.

Navíc 1denní kompozitní trendový oscilátor naznačuje potenciální medvědí pokles. Signální linie se v současné době pokouší projít pod SMA indikátoru. Pokud se toto překřížení podaří, mohlo by to u kryptoměn vést k dalším ztrátám.

Zajímavost :  Evropa vede v objemech obchodování s kryptoměnami

Zotavení, nebo další cenový pokles bitcoinu?

Pokud cena bitcoinu klesne pod 100denní SMA a hranici 63 316 dolarů, může pokračovat v poklesu. Může také dojít k otestování úrovně podpory 60 152 dolarů. Při prolomení této úrovně může BTC zažít další pokles ceny směrem k oblasti podpory 53 541 dolarů a případně dalším úrovním níže.

Avšak za předpokladu, že bitcoin dále neklesne, jak se předpokládá, a obrátí se směrem vzhůru, začne se pohybovat směrem k úrovni odporu 71 909 USD.

Pokud překoná hranici 71 909 USD, mohl by se posunout ještě výše a atakovat bod odporu 73 811 USD a případně se posunout dále a vytvořit nové all-high.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO