Bitcoin spadl pod 65 000 dolarů: Fed ponechal úrokové sazby beze změny, ale předseda Jerome Powell nevyvrací možnost zářijového snížení!

Bitcoin se propadl pod 65 000 dolarů po rozhodnutí Federální rezervní banky USA ponechat úrokové sazby beze změny. Další ranou byly informace o eskalujících konfliktech na Blízkém východě.

*Novinkový článek obsahuje reklamu inzerenta

Během středeční obchodní seance bitcoin klesl na 64 549 dolarů, což bylo poprvé, kdy se dostal pod 65 000 dolarů od 25. července. Krátce vystoupal na 65 075 dolarů, než znovu klesl a od té doby tuto klíčovou hranici nepřekročil. V době psaní článku se obchoduje po poklesu o 3,5 % za 64 170 dolarů.

Cena se změnila po rozhodnutí Federálního výboru pro otevřený trh (FOMC) ponechat úrokové sazby na úrovni 5,25 % až 5,5 %, což bylo očekávané rozhodnutí. Předseda Fedu Jerome Powell uvedl, že se ekonomika rozvíjí “solidním tempem” s pozitivními znaky růstu HDP, i když růst spotřebitelských výdajů “zpomalil” v souladu s plány na snížení inflace.

Inflace se výrazně snížila z 7 % na 2,5 %. Jsme pevně odhodláni vrátit inflaci na 2 % na podporu silné ekonomiky, která prospívá všem.

Řekl Powell v projevu po oznámení 31. července

Před oznámením trhy neočekávaly, že FOMC změní sazby před zářím. Nicméně pseudonymní krypto komentátor Seth poznamenává, že index relativní síly (RSI) bitcoinu, který se používá k identifikaci překoupených a přeprodaných úrovní na jakémkoli aktivu, je nyní “přeprodaný”, což je potenciální nákupní signál.

“FOMC je používán k likvidaci maloobchodních obchodníků, kteří neví, jak obchodovat a používají příliš vysokou páku,” uvedl Seth v příspěvku na X (dříve Twitter) 31. července.

Zajímavost :  Štefunko: Lavrov je človek, ktorý má na rukách krv. S kým chcete rokovať o ukončení vojny, keď nie s Ruskou federáciou, pýta sa Takáč

Propad ceny přišel také po zprávách, že vůdce Hamasu Ismail Haniyeh byl zavražděn v íránské metropoli Teherán. Není to poprvé, co cena bitcoinu klesla po rostoucím napětí na Blízkém východě. 19. dubna íránská státní média hlásila, že na letišti v Isfahánu ve středním Íránu byly slyšet exploze. Během dvou hodin bitcoin klesl o 5,44 % na 59 698 dolarů.

Pozorovatelé trhu jsou optimističtí ohledně zářijového snížení sazeb

“I když předseda Fedu Powell nepotvrdil zářijové snížení sazeb, zní optimističtěji,” napsal obchodní zdroj The Kobeissi Letter. “Fed čeká na další 2 měsíce inflačních dat. Další pokles inflace otevírá cestu pro zářijové snížení,” dodal.

Hlavní ekonom Moody’s Analytics Mark Zandi očekává, že inflační data budou odpovídat předpovědím Fedu, což činí zářijové snížení sazeb pravděpodobným. “Inflační data musí být v souladu cíli Fedu, aby mohl postupovat, ale všechny náznaky jsou, že tomu tak bude. Globální investoři jsou tímto vývojem povzbuzeni – akcie rostou a výnosy dluhopisů klesají,” napsal Zandi.

Zakladatel MN Trading Michael van de Poppe věří, že Powellův “holubičí tón ohledně budoucnosti” je pro bitcoin a altcoiny dobrá zpráva. Z tohoto vývoje budou těžit i novější projekty jako 99Bitcoins, který zaujal kryptokomunitu svým inovativním systémem odměn a vzdělávání o kryptoměnách.

Chcete se učit a vydělávat tím krypto? Learn-to-Earn projekt 99Bitcoins se připravuje na svůj debut

99Bitcoins (99BTC) představuje inovativní projekt typu learn-to-earn, který kombinuje vzdělávání s možností vydělávat kryptoměny. Domovská platforma 99Bitcoins je známá jako přední zdroj pro vzdělávání v oblasti kryptoměn, nabízející širokou škálu vzdělávacích materiálů a návodů. Token 99BTC je navržen tak, aby odměňoval uživatele za jejich účast na platformě.

Zajímavost :  Teplé počasie spôsobilo aj skoršie prebúdzanie kliešťov. Toto je najúčinnejšia prevencia

Předprodej tokenu 99BTC se právě přehoupl do poslední fáze a nabízí investorům příležitost získat tokeny za zvýhodněnou cenu 0,00116 USD. O projekt byl takový zájem, že k dnešnímu dni získal téměř 2,6 milionů dolarů. Předprodej přilákal značnou pozornost díky slibovaným výhodám a unikátním funkcím.

Držitelé tokenů 99BTC mají možnost zapojit se do stakingu, což jim umožňuje získávat pasivní příjmy. Staking 99BTC je navržen tak, aby byl uživatelsky přívětivý a omezil nabídku v oběhu. V současné době platforma nabízí 672% APY. Po spuštění budou moci držitelé tokenů také využívat exkluzivní přístup do VIP skupin, k obchodním strategiím a novým vzdělávacím materiálům a školením, což jim v tomto odvětví poskytne náskok.

Platforma 99Bitcoins nabídne následující klíčové funkce a výhody:

  1. Vzdělávací Obsah: Široká škála článků, videí a návodů pokrývajících různé aspekty kryptoměn.
  2. Learn-to-Earn: Uživatelé budou moci vydělávat tokeny 99BTC za dokončování vzdělávacích úkolů a kurzů.
  3. Staking: Možnost stakingu pro generování pasivního příjmu.
  4. Exkluzivní Přístup: Držitelé tokenů získávají přístup k exkluzivním materiálům a školením.
  5. Komunita: Aktivní komunita uživatelů a odborníků, kteří sdílejí své znalosti a zkušenosti.

99Bitcoins navíc pořádá airdrop BTC v hodnotě 99 999 USD jako odměnu pro své uživatele.

Zajímavost :  Trhy pod lupou: Vysoké sazby zůstanou dlouho, zažehne Francie novou finanční krizi v Evropě? Bitcoin strmě klesá

Projekt 99Bitcoins by se mohl rychle stát lídrem v oblasti learn-to-earn, díky své kombinaci kvalitního vzdělávacího obsahu a atraktivních finančních pobídek. Předprodej tokenu 99BTC je téměř u konce a nabízí zajímavé příležitosti pro investory i nadšence do kryptoměn. V případě zájmu je na oficiálním webu projektu dostupný whitepaper. Můžete se také připojit ke komunitě na X a Telegramu.

*Příspěvek je reklama. Autorem příspěvku není redakce portálu Kryptomagazin.cz. Nevyjadřuje tedy názor redakce ani provozovatele portálu Kryptomagazin.cz. V případě, že využijete poskytnutá sdělení a informace v tomto článku jako investiční doporučení nebo investiční radu, činíte dle vlastního uvážení a na vlastní riziko.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO