Bitcoin není ještě dostatečný býčí, tvrdí CIO Bitwise

Nedávná konference Bitcoin 2024 přinesla vlnu optimismu a naděje na lepší budoucnost kryptoměn. Matt Hougan, CIO společnosti Bitwise, však vyzývá kryptoměnové investory, aby přehodnotili potenciální růst BTC. Podle něj není trh dostatečně optimistický.

Bitcoin není dostatečně býčí

Matt Hougan se domnívá, že po tom, co viděl na konferenci Bitcoin 2024, trh není dostatečně býčí ohledně BTC. Jeho názor pramení z řady prohlášení politických a finančních osobností, které na konferenci vyjádřily svou podporu Bitcoinu.

Prezidentský kandidát Donald Trump oznámil plány na vytvoření strategické národní rezervy bitcoinu s cílem učinit z USA centrum kryptoměn. Senátorka Cynthia Lummisová zase navrhla zákon, který by umožnil americkému ministerstvu financí nakoupit 1 milion BTC. Další politici, jako například kongresman Ro Khanna a nezávislý prezidentský kandidát Robert F. Kennedy Jr., také vyjádřili silnou podporu Bitcoinu.

Zajímavost :  V politike: Šutaj Eštok a Gröhling o voľbách, slobode médií aj aktuálnej politickej situácii

Hougan zdůrazňuje, že podobná prohlášení ukazují na posun v postoji Washingtonu ke kryptoměnám. Ještě před dvěma lety, po krachu FTX a propadu BTC na 17 000 dolarů, mnozí předpovídali konec kryptoměn. Dnes však politici z obou stran nejen uznávají největší kryptoměnu světa, ale dokonce zvažují významné vládní investice do tohoto digitálního aktiva.

Hougan předpovídá, že bychom brzy mohli být svědky toho, jak některá země G20 přidá Bitcoin do své rozvahy, aby předběhla USA, nebo jak Wall Street přijme kryptoměny ve větším měřítku, než se očekávalo. Zdůrazňuje také, že tento posun v myšlení není jen politickým oportunismem, ale má významné důsledky pro investory.

Zajímavost :  POČASIE: V stredných polohách môže aj snežiť. Väčšina Slovenska bude pod mrakom

Ačkoliv se optimismus příliš neprojevuje na současném cenovém vývoji, Hougan věří ve větší cenový potenciál v následujícím období. Rozhodně se nezapomeňte podívat také na poslední stream. Zde se analytici Jaroslav Jarolím a Matěj Široký věnovali středečnímu zasedání Fedu.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 64 430 USD dle KMC.

Závěr

Jaké jsou vaše cenové předpovědi? Kde vidíte cenu do konce letošního roku? Dejte nám vědět do komentářů nebo na naše sociální sítě. Pro více informací se přidejte také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Další informace naleznete v našich pravidelných analýzách a streamech.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO