I další ukazatele signalizují brzký výrazný pohyb bitcoinu

Včera jsme rozebírali Bollingerova pásma a jejich signály pro možný brzký výrazný pohyb kurzu ceny bitcoinu. Není to ale jediný signál, který tuto teorii podporuje. Lze najít i podobnost s obdobím po posledním halvingu a tvoří se nám tu i pattern s cílovou úrovní nad 100 000 USD.

Stlačená Bollingerova pásma předpovídají blížící se významný pohyb aktiva. Nikdo ale netuší, zda bude směrem nahoru nebo dolů. Na to tu máme další ukazatele technické analýzy, které nám mohou očekávaný směr potvrdit nebo vyvrátit.

První co vezmeme v potaz je letošní halving. Ať si o něm myslíte co chcete, tak na nabídku má jistě svůj vliv. Aktuálně se jako odměna za vytěžený blok vyplácí 3,125 BTC. Denně se vytěží přibližně 144 bloků a na trh se tedy dostává přibližně 450 nových mincí.

Zajímavost :  Mimoriadny samit EÚ 27. Konflikt na Blízkom východe a vojna na Ukrajine zatienili ekonomické témy

Rozhodně samotné snížení nevytvoří okamžitý šok, ale z dlouhodobého hlediska to má význam. Analytik Rekt Capital poukazuje na podobnost aktuálního vývoje s obdobím po posledním halvingu. Přibližně 100 dní po samotné události se bitcoin i minule konsolidoval. Teprve pak přišel významný růst. Datumově se tedy dostáváme někam na počátek září.

Na týdenním grafu se tvoří Falling wedge pattern

Jelle, další internetový analytik, poukazuje na týdenní graf kurzu ceny bitcoinu na Falling wedge pattern. Ten se tam tvoří již od června 2021 a při aplikaci jeho logiky se cílová úroveň pohybuje nad 100 000 USD. Navíc je evidentní, že by to již nemělo trvat dlouho. Šlo by tedy říci, že při naplnění tohoto vzoru dosáhneme této úrovně ještě před koncem roku.

Zajímavost :  Ceny altcoinů budou stoupat, cena bitcoinu se dostává na stabilní úrovně

Všechny tyto ukazatele jsou ale součástí technické analýzy. Musíme si stále uvědomovat, že je to makroekonomie, která zde vládne. V cestě nám stále stojí prezidentské volby ve Spojených státech, možné soudní spory kolem kryptoměn a jejich prodejů jako cenných papírů a samozřejmě i válečné konflikty. To je pár událostí o kterých víme, ale pak tu mohou samozřejmě nastat i nepředpokládané akce.

Ty mohou bitcoin poslat klidně i mnohem výše, nebo ho vrátit na výrazně nižší úrovně. Cílem technické analýzy je zvýšit pravděpodobnost úspěchu. Jistotu nebudeme mít nikdy.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO