Zde jsou dvě akcie, které posílí vaše portfolio. Snížení úrokových sazeb v září se zdá být nevyhnutelné!

Fed ponechal sazby beze změny, ale další vývoj je nadále závislý na dalších datech o ekonomické situaci. I když se zdá, že snížení sazeb v září je na trzích téměř jisté, je dobré se připravit na jakoukoli možnost.

V tomto článku se podíváme na dvě akcie, které můžete přidat do svého portfolia před zářím.

Federální rezervní systém včera podle všeobecného očekávání ponechal úrokové sazby na stejné úrovni. Nabídl však jen málo jasných informací o časovém plánu případného snížení.

Centrální banka sice zachovala opatrný postoj s odkazem na nedávné ekonomické data, avšak tržní očekávání zářijového snížení sazeb zůstávají silná. V době psaní tohoto článku dosahovala pravděpodobnost snížení sazeb 87 %.

Přestože rozhodnutí Fedu ponechat sazby v platnosti nebylo překvapivé, další vývoj zůstává nejistý. Nadcházející údaje o inflaci a HDP za červenec a srpen budou klíčové pro určení dalšího postupu centrální banky.

Zajímavost :  Fed sníží v září a listopadu úrokové sazby o 50 bazických bodů

Současný vývoj však naznačuje, že do konce roku dojde nejméně ke dvěma snížením sazeb.

Vzhledem k tomu, že se Fed chystá zahájit cyklus snižování úrokových sazeb, některé sektory a akcie z toho mohou těžit. V následujícím textu se budeme zabývat dvěma akciemi, které vám pomohou připravit vaše portfolio na měnící se ekonomickou situaci.

1. Qualcomm

Cena akcií společnosti Qualcomm včera vzrostla o více než 8 %. Stalo se tak poté, co společnost překonala očekávání zisku za 2. čtvrtletí.

Tržby se vyšplhaly na 9,39 miliardy dolarů a překonaly odhady o 180 milionů dolarů. Zisk na akcii dosáhl 2,33 dolaru a překonal odhady o 0,08 dolaru. Silný výkon zastavil nedávný klesající trend a představuje potenciální příležitost k nákupu.

Výhled společnosti Qualcomm dále podporuje 12% meziroční nárůst prodeje procesorů a modemů pro chytré telefony. Technická analýza naznačuje potenciální proražení úrovně rezistence poblíž 200 USD, což by mohlo akcie posunout k jejich historickému maximu okolo úrovně 230 USD.

2. Mastercard

Společnost Mastercard, stejně jako Qualcomm, včera zveřejnila své čtvrtletní výsledky. Tržby a zisky na akcii opět překonaly očekávání. Společnost tak pokračuje v působivé sérii překonávání čtvrtletních odhadů.

Díky trvale rostoucím tržbám a solidnímu čistému zisku zůstává Mastercard atraktivní a solidní volbou pro stabilizaci portfolia. A to zejména v případě, že Fed bude pokračovat ve své restriktivní měnové politice.

Pokračující pozitivní trend společnosti je podpořen 11% mezičtvrtletním nárůstem objemu platebních transakcí přes platformu Mastercard.

Generální ředitel Michael Miebach vyjádřil spokojenost a prohlásil: „Dosáhli jsme dalšího silného čtvrtletí ve všech aspektech našeho podnikání a zaznamenali dvouciferný růst čistých výnosů a zisku.

Během včerejší obchodní seance vzrostla cena akcií společnosti Mastercard o více než 3,6 %. To by mohlo znamenat konec korekce a signalizovat návrat k vzestupným trendům.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO