Richard Teng: Pokles cen je ovlivněny makroekonomickými faktory. Nevěříme, že se jedná o dlouhodobý negativní trend

Richard Teng, generální ředitel společnosti Binance, se domnívá, že poklesy kryptoměn nebudou dlouhodobé. Ve svém komentáři pro Kryptomagazin.cz se vyjádřil k aktuálnímu dění. Poukázal na geopolitickou situaci a snížení úrokových sazeb Fedu.

Richard Teng o poklesu na trhu

Prudký pokles cen kryptoměn i akcií v posledních dnech lze přičíst kombinaci makroekonomických a krypto faktorů, i když se zdá, že první z nich má v současné době větší vliv. Z makroekonomického hlediska byl uplynulý týden na Wall Street ve znamení značné volatility. Hlavní indexy a futures na akciové trhy ke konci týdne prudce klesly, což bylo způsobeno rostoucími obavami z recese. 

Tyto obavy ještě zvýšilo páteční zveřejnění zprávy o zaměstnanosti v USA, která zvýšila obavy o sílu hospodářského růstu. K nejistotě a nestabilitě na trhu navíc přispělo pokračující geopolitické napětí. Pokud jde konkrétně o kryptoměny, široký výprodej na trhu vyvolaný obavami z recese vedl k realokaci kapitálu z rizikovějších aktiv, přičemž digitální měny jsou tak stále do značné míry vnímány. 

Zajímavost :  Čo vám ušlo z V politike: Dubéci tvrdí, že stretnutie Blanára s Lavrovom poslúžilo Rusku, podľa Kaliňáka o ňom v USA nebola reč

K tomuto pohybu přispěla i nedávná dynamika prezidentských voleb v USA, kterou někteří účastníci trhu považují za potenciálně méně příznivou pro kryptoměny jako třídu aktiv. A konečně, na trhu s kryptoměnami jsou letní měsíce historicky pomalejší než ostatní měsíce v roce, s trvale nižšími výnosy. Je možné, že tato sezónní dynamika vstupuje do hry i zde.

Navzdory těmto aktuálním výzvám si nemyslím, že se jedná o začátek dlouhodobého negativního trendu pro trh s kryptoměnami. Očekává se, že Federální rezervní systém v září sníží úrokové sazby, což by mělo zlepšit výhled americké ekonomiky. Navíc vzhledem k tomu, že do prezidentských voleb zbývá ještě nějaký čas, zůstává značný potenciál pro výkyvy na trhu. S blížícími se volbami budeme pravděpodobně svědky pohybů trhu oběma směry, protože kandidáti vyjasní své postoje ke kryptoměnám.

Zajímavost :  POČASIE: Oblačno až zamračené. Miestami treba počítať aj s dažďom, na horách so snežením

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 54 381 USD dle KMC.

Závěr

Co si myslíte o současném cenovém vývoji vy? Dejte nám vědět do komentářů nebo na naše sociální sítě. Neváhejte se také přidat na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Další informace o vývoji na trzích naleznete v našich pravidelných analýzách a streamech.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO