Dominance bitcoinu na pozadí krvavé lázně dosáhla 58 %

Dominance bitcoinu zaznamenala nové roční maximum uprostřed brutálního výprodeje vedeného Ethereem.

Bitcoinová dominance, poměr tržní kapitalizace bitcoinu k celému trhu s kryptoměnami, dosáhla v době pádu kryptoměnových a akciových trhů nového ročního maxima přes 58 %. V pondělních ranních hodinách se krátce dotkla 58,25 % uprostřed náhlého výprodeje, při kterém Ethereum během dvou hodin kleslo až o 18 %, zatímco BTC se ve stejném časovém rámci propadl o 10 %.

Analytik IG Markets Tony Sycamore řekl serveru Cointelegraph, že pokles slouží jako připomínka, že se Bitcoin i ostatní kryptoaktiva nachází na konci spektra rizikových aktiv. „Obchodníky pohánějí obavy z recese, tvrdého přistání a také z války. Vzhledem k tomu, že Izrael a Hizballáh si o víkendu vyměňovaly rakety, a USA zvyšují svou vojenskou přítomnost v oblasti, nejde o nic překvapivého,” řekl Sycamore.

Zajímavost :  Výklad odborné způsobilosti ke koncesované živnosti Poskytování technických služeb k ochraně majetku a osob

Dále vysvětlil, že širší krveprolití na asijských trzích, včetně masivního 12% denního poklesu japonského indexu Nikkei 225 a pozastavení obchodování v Jižní Koreji, souvisí s širším ústupem od rizika na globálním trhu.

Kdybych měl ukázat na tři trhy nebo oblasti, kterým se na začátku letošního roku opravdu dařilo, byl by to obchod s technologiemi, Bitcoin a Japonsko.

Co bude dál?

Sycamore uvedl, že očekávané zveřejnění zprávy Institutu pro řízení dodávek (ISM) o Indexu nákupních manažerů ve výrobě může poskytnout náhled na to, kam bude trh ubírat.

„Myslím si, že ISM má potenciál buď uklidnit, nebo podnítit obavy, protože pokud náhle dojde k prasknutí na trhu práce, ukázalo by se, že Fed prošvihl své okno, což by pravděpodobně vedlo k dalšímu poklesu všech rizikových aktiv, včetně kryptoměn,” dodal Sycamore.

Zajímavost :  Binance Launchpool rozdává zdarma tokeny AEVO – nejlepší DEX krypto burza?

Pokud by se čísla ISM dostala do expanzivního teritoria, mohlo by to být znamení, že trh je silnější, než se očekávalo, což by poskytlo pevnou základnu pro cenu rizikových aktiv.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  🔴Bitcoin roste nad 70 000 dolarů | Vytváří americký akciový trh vrchol?

Doporučujeme ke čtení také :