Společnost Berkshire Hathaway Warrena Buffetta prodala 50 % svého podílu ve společnosti Apple

Společnost Berkshire Hathaway vedená Warrenem Buffettem výrazně snížila svou investici do společnosti Apple. Prodala téměř polovinu svých akcií tohoto technologického giganta.

Podle nedávné zprávy o výsledcích hospodaření klesla hodnota podílů společnosti Berkshire ve společnosti Apple ke konci druhého čtvrtletí na 84,2 miliardy USD. To znamená, že prodala téměř 50 % své pozice v této společnosti.

I přes tento obrovský výprodej zůstávají akcie společnosti Apple největším podílem v portfoliu Berkshire.

Předpověděl Warren Buffet aktuální propad na trhu?

Podle všeho byly důvody prodeje akcií Apple čistě praktické. Warren Buffett během květnového výročního zasedání společnosti Berkshire naznačil, že prodej byl částečně motivován daňovými důvody.

Zajímavost :  V politike: Dolinková a Stachura o situácii v zdravotníctve

Dále také naznačil, že snížení pozice ve společnosti Apple by mohlo být pro akcionáře Berkshire výhodné, pokud by se v budoucnu zvýšily daně z kapitálových výnosů.

Akcie společnosti Apple zaznamenaly ve druhém čtvrtletí silný růst o 23 %. A to především díky nadšení investorů ze zaměření společnosti na umělou inteligenci dosáhly nového cenového rekordu.

Prudký nárůst ceny akcií následoval po poklesu v předchozím čtvrtletí v důsledku obav, že Apple zaostává v inovacích v oblasti umělé inteligence.

Zajímavost :  Švec v ta3 povedal, že chce bojkotovať voľby do europarlamentu. Ficova vláda je podľa neho proamerická a prozápadná

V jednu chvíli představovala investice Berkshire do společnosti Apple polovinu celého jejího akciového portfolia. Pozoruhodný je také fakt, že kromě společnosti Apple Buffett aktivně snižoval pozice v dalších významných podílech. Zajímavá je také informace, že Buffett začal snižovat podíl v druhé největší investici Berkshire, Bank of America.

Prozkoumejte akcie Berkshire Hathaway na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO