MicroStrategy prodává akcie třídy A v hodnotě 2 miliard dolarů a chce nakoupit další bitcoiny

Společnost MicroStrategy se snaží prodat své akcie třídy A, aby získala až 2 miliardy dolarů na nákup dalších bitcoinů a na jiné obecné firemní účely.

V novém podání pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy společnost se sídlem ve Virginii nezveřejnila podrobný časový plán prodeje akcií. Dále neprozradila, jaká část výnosů bude použita na nákup bitcoinů.

V červnu, společnost MicroStrategy oznámila nabídku nezajištěných prioritních konvertibilních dluhopisů v hodnotě 500 milionů dolarů na nákup dalších bitcoinů. O den později ji MicroStrategy zvýšila na 700 milionů dolarů, informovala agentura DL News.

Zajímavost :  Český rozhlas už so slovenskou stranou nechce spolupracovať. Obáva sa, že STVR bude neobjektívna

Společnost MicroStrategy, kterou spoluzaložil a vede Michael Saylor, je již nyní největším veřejným držitelem bitcoinů na světě. Své pozice se jen tak nehodlá vzdát. V současné době drží společnost 226 500 BTC v hodnotě více než 14 miliard dolarů.

Společnost uvedla, že se považuje za první vývojářskou společnosz, která drží Bitcoin. Firma se zavázala k dalšímu růstu bitcoinové sítě prostřednictvím svých aktivit na finančních trzích, v oblasti propagace a technologických inovací.

Minulý týden společnost MicroStrategy vykázala čistou ztrátu za druhé čtvrtletí ze své softwarové činnosti ve výši 102,6 milionu USD, tj. 5,74 USD na akcii. Uvedla to agentura Bloomberg s tím, že společnost využívá příjmy ze své softwarové činnosti na nákupy BTC.

Zajímavost :  Nabídka peněz v USA se zmenšuje nejvíce od Velké hospodářské krize. Blíží se zhroucení akciového trhu?

Agentura Bloomberg uvedla, že se jednalo o druhou čtvrtletní ztrátu společnosti v řadě. Dále také dodala, že analytici sledují její situaci v oblasti peněžních toků.

Prozkoumejte akcie MicroStrategy na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO