Studie: Čím platí bohatí a mladí lidé? Kryptoměny, karty nebo hotovost?

Způsoby, jakými lidé platí, se výrazně liší podle příjmových a demografických faktorů. Studie odhalila zajímavé rozdíly ve využívání plateb kryptoměnami, kartami a hotovostí.

Oblíbené platební metody v roce 2024

  1. Kreditní a debetní karty: Jsou oblíbené napříč všemi skupinami. Umožňují rychlé a bezpečné platby jak online, tak v kamenných obchodech.
  2. Hotovost: Přestože její používání klesá, zůstává oblíbenou metodou u starších generací a lidmi s nižšími příjmy. Jako krypto fandové, musíme poznamenat, že je také anonymní! Prostě skvělá…
  3. Bankovní převody a e-peněženky: Stále více populární. E-peněženky jako PayPal, Apple Pay a Google Wallet umožňují rychlé a efektivní transakce, což je ideální pro technologicky zdatnější uživatele.
  4. Kryptoměny: Bitcoin a jiné kryptoměny jsou stále více využívány, zejména mezi mladšími lidmi a technologickými nadšenci. Výhodou jsou anonymita či pseudo-anonymita, nízké transakční poplatky napříč zeměkoulí. Nikdo vám na ně nesáhne, nestopne platbu, apod…
Zajímavost :  Očekává se, že fundamentální faktory budou i nadále hnací silou růstu amerických akcií, tvrdí banka UBS

Kolik lidí dle studie platí kryptoměnami?

Je důležité poznamenat, že věková skupina může platit více způsoby, proto součet není 100%.

Např. jen 13,2% lidí do 25 let platí kryptoměnami, a zároveň 93 % z nich platí také hotově….

Demografické faktory a preference

  • Věk: Mladší generace využívají digitální a mobilní platební metody častěji, zatímco starší populace preferuje tradiční metody jako hotovost a šeky. Studie ukazují, že lidé ve věku 18-35 let jsou největšími uživateli e-peněženek a kryptoměn.
  • Pohlaví: Muži mají vyšší tendenci investovat do kryptoměn než ženy. Může být způsobeno větší ochotou riskovat a zkoušet nové technologie.
  • Příjem: Vyšší příjmy korelují s vyšší pravděpodobností využívání kryptoměn a moderních platebních metod. Lidé s vyššími příjmy mají lepší přístup k informacím a technologiím, což jim usnadňuje přijetí nových platebních metod.

Budoucnost platebních metod

Budoucnost platebních metod bude různorodá a dynamická. A to hlavně s rostoucím vlivem nových technologií jako blockchain a umělá inteligence.

Zajímavost :  Príjazd do Bratislavy sa začína komplikovať. Most na D1 uzavreli

Inovace mohou zvýšit bezpečnost a efektivitu platebních procesů. I když tradiční metody jako hotovost pravděpodobně nezmizí (doufejme), jejich role se bude měnit s rostoucí adopcí digitálních technologií.

Demografické zajímavosti:

  • Věk 35-44 let: Mají nejvyšší pravděpodobnost adopce kryptoměn.
  • Muži: Mají vyšší pravděpodobnost adopce kryptoměn než ženy.
  • Asiaté: Mají jednu z nejvyšších pravděpodobností adopce kryptoměn.
  • Nezaměstnaní: Mají nízkou pravděpodobnost adopce kryptoměn.

A jak platíte vy? Pochlubte se v komentáři!

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  ESG KLUB dosahuje míľnik 70 členov: Slovenské firmy sa spájajú pre udržateľnú budúcnosť

Doporučujeme ke čtení také :