Binance zaznamenala v jednom z největších obchodních dnů roku 2024 příliv 1,2 miliardy dolarů

Čisté přílivy aktiv společností Bybit, Crypto.com a OKX se za posledních 24 hodin zvýšily o 301,4 milionu dolarů, 107,8 milionu dolarů a 97,7 milionu dolarů.

Kryptoměnová burza Binance masivně těžila z propadu trhu z 5. srpna a zaznamenala čistý příliv 1,2 miliardy dolarů. Investoři tak reagovali na prudký pokles cen kryptoměn.

„Jedná se o jeden z největších dnů čistého přílivu v roce 2024. Svědčí to o silné důvěře investorů,” uvedl generální ředitel Binance Richard Teng v příspěvku ze 6. srpna X. Odkázal tak na údaje z přehledu transparentnosti centralizované burzy (CEX) DefiLlama.

Tři hlavní druhy přílivu, které jsou na kryptoměnových burzách obvykle vidět, jsou obchodní aktivita, převody z externích peněženek a fiat vklady používané k nákupu kryptoměn.

Z dashboardu transparentnosti CEX společnosti DefiLlama nyní vyplývá, že čisté přílivy na Binance se za posledních 24 hodin zvýšily o více než 2,2 miliardy dolarů na 101,2 miliardy dolarů.

Zajímavost :  Volvo kladie dôraz na spoluprácu s Rómami. Minister práce Tomáš vníma príchod automobilky ako veľkú výzvu

Za posledních 24 hodin se zvýšily také přítoky u společností Bybit o 301 milionů dolarů. Také u Crypto.com a OKX, a to o 107,8 milionů a 97,7 milionů dolarů.

Společnost Robinhood zaznamenala zejména odliv 16,9 milionů dolarů. Dne 6. srpna v ranních hodinách pozastavila své 24hodinové místo provádění obchodů Blue Ocean ATS.

Kryptoměnové burzy zaznamenaly neobvykle vysoký příliv kapitálu

Kryptoměnové burzy zpracovaly 5. srpna více než 268 830 bitcoinů. A to v hodnotě přibližně 15 miliard dolarů v objemu spotového obchodování, uvedla blockchainová analytická společnost K33 Research.

„[To byla] nejvyšší částka od zavedení režimu nulových poplatků na burze Binance v letech 2022-2023,” uvedla K33 Research.

Bitcoin a Ethereum během dvouhodinového okna 5. srpna propadly o 10 % a 18 %. Pákové long pozice v hodnotě přes 600 milionů dolarů byly vymazány.

Zajímavost :  Vstup Slovenska do NATO bolo najlepším riešením, tvrdí analytik. Aliancia je aktuálne pre krajinu jedinou garanciou bezpečnosti

Společnost Binance Australia ve svém prohlášení sdíleném s Cointelegraph uvedla, že i přes prudký pokles zůstává fundamentální hodnota a potenciál digitálních aktiv nedotčen.

„Historie ukazuje, že trh s kryptoměnami prokázal odolnost a zotavení po obdobích korekcí,” uvedl generální ředitel společnosti Binance Australia and New Zealand Ben Rose.

„Navzdory současným problémům nepovažujeme tento pokles za příznak dlouhodobého negativního trendu na trhu s kryptoměnami,” doplnil Rose.

Rose očekává, že v blízké budoucnosti dojde k výraznějším výkyvům na trhu. Jako důvod uvádí možné snížení úrokových sazeb Federálního rezervního systému Spojených států a politickou nejistotu.

Bitcoin se od 5. srpna, kdy dosáhl svého dna na úrovni 49 780 USD, částečně zotavil. Vzrostl o 16 % na 57 200 USD, jak ukazuje KMC.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO