Ethereum ožívá a míří k výraznému růstu!

Momentální cena etheru odráží fraktální vzorec z října 2023, který předcházel 168% cenové rally.

Nativní token Etherea, Ether, prochází prudkým vzestupem poté, co 5. srpna klesl na své osmiměsíční minimum. Zajímavé je, že tento odraz vykazuje podobnost s odrazem z října 2023, který předcházel 168% cenovému boomu.

Dosáhla cena ETH svého dna?

Od 6. srpna Ether vykazoval známky býčího obratu, když se odrazil od konfluence podpory. Tato podpora byla tvořena spodní trendovou linií vzestupného kanálu a 200týdenním exponenciálním pohyblivým průměrem (modrá vlna). Současný odraz doprovází nárůst týdenního indexu relativní síly (RSI) etheru z hodnoty 39,40. Tato hodnota je jen něco málo přes devět bodů nad hranicí přeprodanosti.

Technické ukazatele etheru vypadaly stejně jako v říjnu 2023, což v kombinaci s podpůrnými fundamenty, jako je rally před halvingem a spuštění bitcoinových ETF, pomohlo ceně k růstu směrem k horní trendové linii vzestupného kanálu. Pokud se fraktál odehraje tak, jak bylo zamýšleno, Ether již dosáhl dna na minimu z 5. srpna kolem 2 128 USD. Nyní roste směrem k horní trendové linii vzestupného kanálu na úrovni kolem 4 560 USD. Měřeno od současných cenových úrovní, tato hodnota představuje více než 100% rally do roku 2024.

Zajímavost :  Kusú odvolanie urazilo, prácu SNG podľa nej "hodili do koša". Drlička hovorí o vojne a likvidácii kultúry

Snížení sazeb může dále podpořit růst Etherea

Z fundamentálního hlediska by očekávané snížení sazeb Federálního rezervního systému Spojených států (FED) mohlo zvýšit poptávku po etheru, protože obchodníci hledají vyšší výnosy z rizikovějších aktiv a odklánějí se od méně výnosných možností, jako jsou státní dluhopisy.

Obchodníci s dluhopisy se domnívají, že stav americké ekonomiky se zhoršuje tak rychle, že Fed bude možná nucen před svým příštím zasedáním agresivně snížit úrokové sazby, aby zabránil recesi. Obavy z vysoké inflace se tedy vytratily a nahradily je obavy ze zpomalení ekonomiky. Obchodníci nyní podle agentury Bloomberg odhadují 60% pravděpodobnost mimořádného snížení sazeb o 0,25 % během jednoho týdne. Údaje CME navíc ukazují rostoucí pravděpodobnost tří snížení sazeb do roku 2024.

Zajímavost :  POČASIE: Prehánky, lokálne i búrky. Teploty sa znížia

Scénář je podobný jako v březnu 2020, kdy se trh prudce odrazil po zásahu Fedu v reakci na propad trhu v průběhu COVID-19.

Konečná kapitulace skutečně dosáhla toho nejnižšího bodu, stejně jako v roce 2020, což signalizovalo dno,” poznamenal analytik trhu Milkybull Crypto o širším altcoinovém trhu a dodal:

Myslím, že tentokrát to nebude jinak..

Milkybull Crypto

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO