Mobilní sítě v Moravskoslezském a Olomouckém kraji mají stále výpadky

Praha – Mobilní sítě v Moravskoslezském a Olomouckém kraji mají stále lokální výpadky kvůli přerušeným dodávkám proudu. Bez elektřiny jsou stále stovky vysílačů a k některým se aktuálně nejde dostat s dieselovými agregáty nebo naftou do nich. Vyplývá to z informací operátorů.

“Na Moravu se přesouvají dieselagregáty z Čech. Žádáme naše dodavatele o další. Do některých míst však v tuto chvíli nepovolují bezpečnostní složky kvůli ohrožení životů přístup, proto nemusí být možné ani pracovat na obnovení dodávek elektrického proudu ani doplňovat palivo do agregátů,” uvedla na síti X společnost CETIN.

T-Mobile podle mluvčí Patricie Šedivé stále řeší lokální výpadky tam, kde byly přerušeny dodávky elektřiny, zejména v menších vesnicích. Všichni pohotovostní technici jsou v terénu. Jejich práci však značně komplikují popadané stromy, nestabilní a silně podmáčená půda. V některých oblastech už je vyhlášen i stav nebezpečí. “Nejnáročnější je nyní situace v Jeseníkách a v oblasti okolo Ostravy. Úzce spolupracujeme s krizovými štáby a integrovaným záchranným systémem. Hasičský záchranný sbor během noci několikrát využily služby rozesílání výstražných SMS,” dodala Šedivá

Zajímavost :  ČSÚ: Hodnota zemědělské produkce loni klesla o 7,8 pct na 176,9 mld. Kč

Podle mluvčí O2 Veroniky Zachariášové je situace velmi podobná ránu. Naprostá většina problematických lokalit je dána výpadkem napájení elektrickou energií, což s energetiky operátor intenzivně řeší.

“Nejvíce je to na severu Moravy, ve Slezsku a na Trutnovsku. Tam, kde to situace a bezpečnostní opatření dovolí, se snažíme dostat k nejdůležitějším základnovým stanicím a zajistit náhradní napájení dieselovými agregáty. Bohužel vzhledem k rozvodněným řekám, které ještě ani zdaleka nekulminovaly a postupně se vylévají i do krajiny a na přístupové cesty, jsou ale místa, kam se technici zatím nemohou dostat,” řekla ČTK.

Zajímavost :  Energetická společnost E.ON od května zlevní 150 000 zákazníků bez fixace dodávky...

Podle mluvčího Vodafonu Ondřeje Luštince lokalit s výpadkem napájení v posledních hodinách ubývá tak, jak se energetikům podařilo na některých místech obnovit napájení nebo se podařilo připojit dieselové generátory.

O2 a T-Mobile již informovaly, že zákazníkům s nefunkčním pevným internetem poskytnou neomezená data pro mobilní internet zdarma. “Nyní jsme přistoupili k rozšíření a od 18:00 hodin T-Mobile nabídne všem svým zákazníkům po celé ČR neomezené volání a mobilní data zdarma po dobu největší krize, prozatím do úterních večerních hodin,” řekla Šedivá ČTK.

Vodafone zavede všem svým tarifním zákazníkům do 19. září neomezená data a těm, kdo mají předplacenou kartu, aktivuje balíček s jedním GB dat.

Reklama

Zajímavost :  Rozpočtová rada: České veřejné finance směřují k udržitelnějšímu stavu

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO