Michael Saylor předpovídá, že cena bitcoinu vzroste na 13 000 000 dolarů

Společnost MicroStrategy drží více než 1 % celkové zásoby Bitcoinu. Její spoluzakladatel Michael Saylor předpovídá obrovský cenový růst BTC. Přestože cena nejstarší kryptoměny v posledních týdnech klesla, Saylor, který je známý svou vírou v Bitcoin, zůstává věrný svým optimistickým předpovědím.

V pondělí Saylor uvedl, že očekává, že cena bitcoinu vzroste až na neuvěřitelných 13 milionů dolarů za jednu minci během následujících 21 let. Tato předpověď se může zdát extrémní, ale pro Saylorovy příznivce není jeho důvěra v dlouhodobý růst této kryptoměny překvapením.

Historie investic společnosti MicroStrategy do bitcoinu

Společnost MicroStrategy je v současnosti největším veřejně obchodovaným držitelem BTC. Vlastní více než 1 % z celkové nabídky BTC, která kdy bude vytvořena. Saylor, který je spoluzakladatelem a předsedou firmy, se dlouhodobě snaží přesvědčit další společnosti, aby přijaly stejnou strategii jako MicroStrategy. Tedy nakupovat a držet bitcoin jako dlouhodobou investici.

V rozhovoru pro CNBC v pondělí uvedl: „Moje dlouhodobá předpověď je, že [bitcoin] dosáhne ceny 13 milionů dolarů během 21 let. BTC v současné době představuje pouhých 0,1 % celosvětového kapitálu. Myslím si, že se toto číslo zvýší na 7 %.

MicroStrategy začala s nákupem bitcoinu v roce 2020 jako způsob, jak maximalizovat návratnost pro své akcionáře. Saylor tehdy tvrdil, že velké hotovostní rezervy ztrácejí hodnotu v důsledku inflace. Dále, že BTC je pro investory nejlepší dlouhodobou investicí. Když společnost poprvé oznámila, že vstupuje do světa kryptoměn, byla cena bitcoinu nižší než 12 000 dolarů za jednu minci. Dnes je však jeho cena několikanásobně vyšší, což z MicroStrategy udělalo jednoho z klíčových hráčů v kryptoměnovém prostoru.

Zajímavost :  Korekce ceny bitcoinu je zdravá – grafy tvoří množství býčích signálů

Růst ceny akcií MicroStrategy jako alternativa k přímému nákupu BTC

Krok MicroStrategy se ukázal být mimořádně úspěšným. Od chvíle, kdy společnost začala kupovat bitcoin, cena jejích akcií prudce vzrostla. Pro mnoho investorů, kteří váhali nad přímým nákupem bitcoinu, se akcie MicroStrategy staly způsobem, jak získat expozici vůči této kryptoměně, aniž by ji museli sami vlastnit. To bylo zvláště pravdivé před schválením spotových Bitcoin ETF, které byly schválené počátkem letošního roku.

Akcie MicroStrategy nadále rostly i po schválení amerických Bitcoin ETF. V současné době MicroStrategy vlastní 226 500 BTC v hodnotě přibližně 12,8 miliardy dolarů při dnešní ceně 56 576 dolarů. Velké portfolio Bitcoinu staví MicroStrategy do čela firem, které mají s kryptoměnou dlouhodobé plány.

Bitcoin a politika: Rostoucí zájem republikánů

Kromě toho Saylor v rozhovoru pro CNBC zmínil, že Republikánská strana se stává progresivnější politickou silou, pokud jde o regulaci kryptoměn. Tento posun v postoji republikánů podle něj může přinést kryptoměnám nové příležitosti na politické scéně.

Zajímavost :  Investoři očekávají, že Bitcoin brzy překoná 100 000 dolarů, bez ohledu na výsledek voleb v USA

Otázky regulace kryptoměn jsou čím dál více diskutovaným tématem v souvislosti s nadcházejícími prezidentskými volbami v USA. Donald Trump, který je hlavním kandidátem Republikánů, zaujal vůči bitcoinu pozitivní postoj. A to i přesto, že v minulosti byl ke kryptoměnám kritický.

Na druhé straně Kamala Harris, kandidátka Demokratické strany, se k tématu kryptoměn zatím vyjadřovala velmi málo. Na svých oficiálních webových stránkách o nich neuvedla žádné konkrétní stanovisko.

Politické názory se změnily. Řekl bych, že v tuto chvíli se Republikáni stali mnohem progresivnějšími, zatímco Demokraté se posouvají spíše ke středu, pokud jde o jejich pohled na kryptoměny a Bitcoin.

– Michael Saylor, zdroj: cnbc.com

Dlouhodobá predikce pro cenu bitcoinu

Michael Saylor tedy zůstává přesvědčeným zastáncem Bitcoinu a jeho dlouhodobého držení. Ať už je pohled na jeho předpověď 13 milionů dolarů za minci jakýkoli, nelze popřít, že jeho strategie a víra v Bitcoin přinesly společnosti MicroStrategy významné úspěchy. Saylor se rovněž domnívá, že politické klima v USA by mohlo kryptoměnám hrát do karet. Zejména s rostoucím zájmem republikánů o přijetí příznivých regulačních opatření.

Zajímavost :  Smer odmieta závery správy eurokomisie o právnom štáte. Ide o dokument slúžiaci na útoky voči vláde, kritizuje

Budoucnost bitcoinu zůstává nejasná, ale podle Saylora je jedna věc jistá – jeho cena má před sebou ohromný růstový potenciál. S jeho dlouhodobou vizí a strategií zůstává MicroStrategy jedním z klíčových hráčů na kryptoměnovém trhu, který bude nadále ovlivňovat budoucí vývoj této inovativní technologie a finančního aktiva.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO