CEO společnosti Nvidia zrychluje prodej svých akcií uprostřed volatility trhu

Generální ředitel Nvidie Jensen Huang výrazně navyšuje prodej svých podílů ve společnosti, zatímco akcie zaznamenávají v posledních týdnech výrazné výkyvy.

CEO Nvidie prodává akcie

Jensen Huang, zakladatel a generální ředitel společnosti Nvidia, v nedávné době výrazně zvýšil prodej svých akcií. Podle dokumentů Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) prodal mezi 3. a 11. zářím 2024 celkem 960 000 akcií v hodnotě přes 104 milionů dolarů. Cena za akcii se pohybovala v rozmezí od 104 do 114 dolarů.

V uplynulém roce nebyly zaznamenány žádné nákupy akcií od insiderů, ale naopak došlo k 71 prodejům. Huang a další vedoucí pracovníci se zbavili celkem 6,87 milionu akcií. Insider transakce tvořily v určitých obdobích až 77 % celkového objemu prodejů akcií NVDA, jak již dříve informoval Finbold.

Zajímavost :  Povodňová situácia v Devínskej Novej Vsi je stabilná, no naďalej kritická. Hladina Dunaja a Moravy stále neklesá

Takové jednání může naznačovat, že vedení společnosti věří, že akcie dosáhly svého vrcholu, což by mohlo signalizovat potenciální pokles. Ačkoli prodej akcií ze strany insiderů nemusí nutně znamenat negativní výhled, může vyvolat otázky ohledně důvěry vedení v budoucí směřování společnosti.

Na druhé straně má Nvidia silné základy pro další růst. Jensen Huang zdůraznil, že poptávka po čipech společnosti je enormní a zákazníci se obávají, zda Nvidia dokáže uspokojit jejich potřeby. Připravované uvedení nové řady čipů s kódovým označením Blackwell by mohlo tuto poptávku ještě zvýšit.

Zajímavost :  Saharský prach na obzore, no sypú sa aj hoaxy. Meteorológ pre ta3 vysvetlil, prečo príde na Slovensko ďalšia vlna

Například technologičtí giganti jako Microsoft a Meta Platforms již zadali objednávky v hodnotě miliard dolarů, což slibuje významné příjmy pro Nvidii. Budoucnost se nyní nese ve znamení umělé inteligence.

V době psaní článku se cena akcií NVDA pohybuje okolo 119 USD.

Závěr

Co si o tom myslíte vy? Neváhejte nám zanechat komentář níže nebo na našich sociálních sítích. Nezapomeňte se přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Další informace o vývoji na akciových trzích naleznete v našich pravidelných analýzách a streamech.

Prozkoumejte akcie Nvidia na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Vláda schválila finanční podporu pro firmy z energeticky náročných odvětví ve výši 2,15 miliardy korun

Doporučujeme ke čtení také :