Letošního 26. ročníku přehlídky designu a módy Designblok v Praze se zřejmě nezúčastní…

Letošního 26. ročníku přehlídky designu a módy Designblok v Praze se zřejmě nezúčastní opavská značka Todus, jejíž továrnu zasáhly současné povodně. Poškozen je nábytek i stroje. Novinářům to dnes v Praze řekla ředitelka akce Jana Zielinski.

Veřejnosti se letos Designblok otevře ve středu 2. října a potrvá do neděle 6. října. Hlavním tématem je mládí.

Firma Todus je podle Zielinski jedním ze stálých účastníků Designbloku; její továrnu voda zatopila v pondělí. „Jsou s námi od samého začátku. Ve fabrice měli dva metry vody, takže účast zatím ruší. Možná že ještě během 14 dnů se stane nějaký zázrak,“ uvedla Zielinski. „Vyjadřujeme náš zájem a myslíme na všechny, kterých se povodeň dotkla, a je nám jasné, že letošní Designblok tím bude nějakým způsobem dotčen,“ doplnila.

Zajímavost :  Zájem o nové pražské byty letos roste, jejich ceny jsou historicky nejvyšší

Designblok letos mimo jiné přivítá proslulého britského designéra, architekta a umělce Rona Arada. Jako hlavní zahraniční host Arad na slavnostním zahájení přehlídky v úterý 1. října také převezme cenu za mimořádný přínos designu. S jeho tvorbou se zájemci podle organizátorů budou moci seznámit v holešovickém showroomu, kde bude vystaveno jeho nové křeslo nazvané One Page.

„Je skutečně legendou světového designu, která málo cestuje,“ uvedla o Aradovi Zielinski. Arad tvoří pro studia Moroso, Vitra, Kartell, Magis nebo Alessi. Je rovněž profesorem na londýnské Royal College of Art. Z dalších zahraničních hostů se na Designbloku představí například nizozemský architekt, krajinář a urbanista Winy Maas nebo designérské duo Stefano Panterotto a Alexis Tourron.

Zajímavost :  Praktiky Brašnářství Tlustý prověřuje Česká obchodní inspekce, od veřejnosti dostala...

Přehlídka Designblok se tento rok bude tradičně konat na několika místech, mimo jiné otevře Muzeum města Prahy na Florenci, které se rekonstruuje od roku 2020. Další části festivalu budou na Pražském hradě, v Bastionu Florenc nebo v Uměleckoprůmyslovém muzeu. Dohromady se na akci představí více než 200 autorů, studií a značek. (ČTK)

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Analýza: Češi před letní sezonou za koruny dostanou méně eur než před rokem

Doporučujeme ke čtení také :