Bitcoin je tikající bomba, vystřelit může až na 150 tisíc dolarů

Technická nastavení ceny bitcoinu, včetně patternu “cup and handle”, naznačují explozivní pohyb na 100 000 až 150 000 USD v nadcházejících měsících.

Klasický vzorec naznačuje velký průlom

Nedávná cenová akce bitcoinu ukazuje souběh technických ukazatelů, které se shodují s proražením. Nejvýraznějším obrazcem, který se na grafech formuje, je cup & handle, klasická technická formace naznačující býčí pokračování. Tvar se vyznačuje zaobleným dnem (cup) a následnou fází konsolidace (handle). Vytvoření rukojeti signalizuje období konsolidace, které často předchází významnému býčímu průlomu.

V případě bitcoinu se cup začal formovat po jeho ATH na konci roku 2021, přičemž rukojeť se formuje nyní, kdy kryptoměna osciluje pod úrovní rezistence 65 000-69 000 USD. Cup & Handle se uzavře, když cena prolomí rezistenci nad linií a podle technického pravidla vzroste o tolik, kolik činí maximální vzdálenost mezi linií hrdla a nejnižším bodem poháru.

Zajímavost :  Predikce ceny Bitcoinu: On-chain metriky odhalují, že velryby neprodávají navzdory nedávnému nárůstu BTC

V případě bitcoinu je vzdálenost mezi dnem poháru (přibližně 15 000 USD) a rezistencí na jeho okraji (poblíž 65 000 USD) přibližně 50 000 USD. Promítnutím této vzdálenosti směrem nahoru od bodu proražení navrhuje nezávislý analytik Elja pro BTC cílové rozpětí 110 000 až 130 000 USD na začátku roku 2025.

Bitcoin je tikající bomba

Řada ukazatelů, na které upozornil pseudonymní analytik Nestay, ukazuje na blížící se pohyb, který přidává váhu býčímu Cup & Handle nastavení. Například týdenní ukazatel Bollinger Bands Width (BBW) bitcoinu se od června zmenšuje. Z technického hlediska kontrakce BBW naznačuje nízkou volatilitu na trhu, která v minulosti předcházela významným cenovým pohybům.

Zajímavost :  Seznam.cz má výpadek – ukazuje že je 17. června a svátek má Adolf?

Nestay dále upozorňuje na populární index Crypto Fear & Greed, který se nachází v oblasti strachu. Historicky období extrémního strachu předcházelo některým z nejvýbušnějších pohybů bitcoinu směrem vzhůru, což naznačuje přeprodané podmínky a slábnoucí prodejní tlak.

Makroekonomické pozadí dodává tomuto scénáři další váhu. Rostoucí index globální likvidity naznačuje příliv kapitálu do rizikových aktiv, jako je Bitcoin. Nárůst likvidity v kombinaci s utahující se cenovou akcí Bitcoinu, kterou Nestay popsal jako tikající časovanou bombu, vytváří scénář, v němž by mohlo dojít k potenciálnímu proražení, zejména v říjnu a listopadu.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO