Cenový graf bitcoinu stále vykazuje medvědí prvky, varuje přední analytik

Nálada kolem Bitcoinu se po nedávné korekci lehce obrátila směrem k býčímu vývoji, když cena překonala úroveň 60 000 USD. Přesto však přední analytik varuje, že cenový graf bitcoinu je stále medvědí a naznačuje pokles, zatímco vysvětluje, proč má krátkou pozici.

Tímto analytikem je Alan Santana, přední kryptoměnový analytik, který svůj pohled sdílel na TradingView 11. září. Santana následně aktualizoval svůj obchodní postoj, přičemž poslední aktualizace proběhla v sobotu 14. září, kdy více podpořil svůj medvědí postoj.

„Posledně většina lidí byla na omylu. Věřili, že Bitcoin poroste, zatímco velmi jasné signály ukazovaly opak. Trh se nepohyboval, aby potěšil nezkušené obchodníky, ale řídil se podle grafu. Nyní zde nesdílím svůj názor nebo osobní přesvědčení, pouze čtu graf. Graf je medvědí a ukazuje na pokles,” napsal Alan Santana.

Zajímavost :  Analytik předpovídá 337 000 dolarů za bitcoin. Cena 70 000 USD odpovídá 20 000 USD v minulém cyklu

Jak bylo uvedeno, obchodník otevřel krátké pozice na úrovních 56 000 USD, 58 000 USD a 60 000 USD. Natavil tak stop-loss na 66 000 USD. Jeho cíle začínají na 53 500 USD a nejníže sahají až na 39 000 USD. Santana věří, že zde je možné dosáhnout maximálního zisku.

Co říkají ostatní analytici?

Alan Santana není jediným medvědím analytikem, který veřejně zaujímá krátkou pozici a varuje před dalším poklesem. Například Finbold informoval o kontroverzním varování od Xanrox, který na základě politických názorů předpovídá obří medvědí trh s Bitcoinem.

Zajímavost :  Analýza: Bitcoin otestoval cenová historická maxima a poté nastal pád. Je překonání 69 000 dolarů jisté?

Pozoruhodně, nejpokročilejší umělá inteligence od OpenAI, o1, souhlasí s býčím scénářem a předpovídá cenu 90 000 USD za Bitcoin do konce letošního roku, což je cena, kterou sdílí i analytik Cryptorphic, který vyhlíží úroveň 93 000 USD.

Býčí a medvědí pohledy se budou nadále lišit a obchodníci podle toho budou zaujímat pozice.

Dnes mimo jiné proběhne zasedání Fedu, které pro vás budeme sledovat živě v rámci pravidelného streamu. Nezapomeňte si nás naladit dnes v 19:00.

Investujte do bitcoinových ETF na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Príde Slovensko o európske miliardy?

Doporučujeme ke čtení také :