Zlato nebo bitcoin? Bohatý táta Robert Kiyosaki ukončil tuto debatu

Je lepší investicí zlato nebo bitcoin (BTC)? Tato otázka rozdmýchává vášnivé debaty ve finančním světě, do kterých se zapojil i populární investor Robert Kiyosaki se svými názory. Autor bestselleru „Bohatý táta, chudý táta“, vyjádřil frustraci nad tím, proč tato debata vůbec existuje. Ve svém nedávném příspěvku na platformě X zdůraznil, že jediná důležitá fakta jsou vlastnictví těchto aktiv, nikoli jejich výkonnost na trhu nebo technologické inovace

*Novinkový článek obsahuje reklamu inzerenta

„Nerozumím tomu. Proč všechny ty debaty o tom, co je lepší? Zlato nebo bitcoin? Podle mě záleží jen na tom, kolik zlatých mincí a kolik bitcoinů vlastníte. Konec debaty,“ uvedl.

Je lepší zlato nebo bitcoin?

Debaty, zda je lepší investovat do zlata nebo bitcoinu, se soustředí zejména na jejich roli na finančních trzích. Bitcoin je často přirovnáván ke „digitálnímu zlatu“ kvůli své vzácnosti, která je podobná vzácným kovům, a také díky svému prudkému nárůstu v krátkém čase.

Kritici však tvrdí, že vzhledem k historicky vysoké volatilitě je bitcoin rizikovým aktivem pro uchování hodnoty a nelze na něj spoléhat během ekonomických krizí. Na druhé straně zlato působí jako stabilní uchovatel hodnoty po desítky let, ale postrádá inovativní potenciál a růstovou trajektorii, kterou nabízí bitcoin.

Mezitím Analytik s přezdívkou TheDustyBC sdílel na platformě X data z kryptoanalytické platformy CryptoQuant, která ukazují silnou pozitivní korelaci mezi cenami bitcoinu a zlata. Korelace mezi těmito aktivy se v minulosti měnila, ale v roce 2024 se koeficient blíží hodnotě 0,6, což naznačuje rostoucí soulad v cenových pohybech.

Zajímavost :  28.3.2024 Přehled trhu – Insideři velkých technologických společností rekordně prodávají své akcie. Vyšetřování burzy KUCOIN a Bitcoin testuje 71 000 USD

Tato data sledují růst hodnoty bitcoinu od jeho počátků až po současnou hodnotu, společně se stabilním růstem zlata. Pozitivní korelace by mohla být signálem, že bitcoin zraje a stává se možným uchovatelem hodnoty podobně jako zlato.

Kiyosakiho podpora bitcoinu a zlata

Kiyosaki dlouhodobě obhajuje investice do alternativních finančních aktiv a doporučuje, aby investoři drželi jak zlato, tak bitcoin. Tvrdí, že tato aktiva ochrání investory, zejména před blížícím se krachem finančních trhů, který předpovídá.

Kiyosaki opakovaně varuje, že „největší krach v historii“ je na spadnutí. V tomto duchu představil to, co nazval „pěti G“, která jsou potřebná k přežití krize: gold, grub, ground, gasoline, guns. Zlato, jídlo („Fed nemůže vytisknout dobytek“), půda (nemovitosti), benzín (bohatství z ropy, ale nikoliv z ropných akcií) a zbraně, protože „každá malá válka se mění ve velkou válku.“

Celkově se dá očekávat, že debata o tom, zde je lepší investice bitcoin nebo zlato, bude pokračovat. Kryptoměna totiž stále zraje a její plný potenciál se teprve ukáže. Bitcoin je považován za relativně bezpečnou investici, ale jeho potenciál pro výrazný růst je již do značné míry omezen. Investoři s vyšší tolerancí vůči riziku mohou zvážit novější projekty s vyšším růstovým potenciálem, jako je například Pepe Unchained, který nabízí inovativní přístup a možnost výrazných výnosů.

Pepe Unchained: Revoluční projekt ve světě meme coinů

Pepe Unchained (PEPU) je inovativní kryptoměnový projekt, který vnáší novou dynamiku do světa meme coinů. Díky vlastní technologii Layer 2 nabídne rychlejší a efektivnější blockchainovou infrastrukturu, která podporuje vysokou rychlost transakcí, staking a přemostění s dalšími sítěmi, čímž láká investory a uživatele po celém světě. 

Zajímavost :  Náhradný vodičský preukaz len tak rýchlo nevybavíte. Jeho strata vie dovolenku výrazne skomplikovať

Projekt Pepe Unchained přilákal velkou pozornost úspěšným startem svého předprodeje, který nabízí příležitost zakoupit tokeny PEPU za výhodnou cenu před oficiálním zalistováním na burzách. V době psaní projekt získal investice přesahující 13,4 miliony dolarů. Předprodej přitahuje zájem nejen díky výhodným podmínkám, ale také díky inovativním funkcím, které Pepe Unchained přináší. 

Jednou z hlavních výhod Pepe Unchained je možnost stakingu, což uživatelům umožňuje pasivně vydělávat při pouhém držení tokenů. Tento mechanismus podporuje dlouhodobou stabilitu projektu a motivuje komunitu k dlouhodobému zapojení. V současné chvíli platforma nabízí roční procentní výnos (APY) 152 %.

Jak jsme zmínili, Pepe Unchained využívá Layer 2 řešení, které poskytuje 100krát rychlejší transakce než Ethereum. Tato infrastruktura umožní provádění transakcí s minimálními poplatky, což přináší další výhodu oproti starším blockchainovým řešením. Mezi očekávané funkce projektu patří vlastní block explorer, který uživatelům umožní sledovat všechny transakce v síti s plnou transparentností. Tato funkce podpoří důvěru uživatelů a zajistí snadný přístup k informacím o všech transakcích. 

Další významnou inovací bude okamžité přemostění sítě Pepe Unchained s Ethereem, což umožní uživatelům snadno přenášet tokeny mezi těmito dvěma blockchainy. Také stojí za zmínku, že smart kontrakty projektu prošly důkladným auditem, který potvrdil jejich bezpečnost a spolehlivost. 

Zajímavost :  V STVR dochádza k zmenám na postoch šéfov sekcií. Kto nahradí doterajších vedúcich spravodajstva?

Proč investovat do Pepe Unchained?

Pepe Unchained je projekt s vysokým růstovým potenciálem, který kombinuje kouzlo meme coinů, rychlé transakce, staking a inovativní funkce, jako je přemostění s Ethereem a block explorer. Díky tomu má PEPU velkou šanci stát se lídrem na trhu meme coinů.

Pro více informací a podrobností o projektu si prostudujte jeho whitepaper. K dispozici jsou také sociální sítě X (Twitter) a Telegramu, kde budete pravidelně informováni o pokroku Pepe Unchained.

*Příspěvek je reklama. Autorem příspěvku není redakce portálu Kryptomagazin.cz. Nevyjadřuje tedy názor redakce ani provozovatele portálu Kryptomagazin.cz. V případě, že využijete poskytnutá sdělení a informace v tomto článku jako investiční doporučení nebo investiční radu, činíte dle vlastního uvážení a na vlastní riziko.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO