[Souhrn článků] + Arthur Hayes: Snížení sazeb Fedu bylo možná politicky motivované

Pokud máte málo času a nestíháte si procházet naše články po jednom, zkuste naše večerní shrnutí. Vše důležité, co se událo, najdete zde přehledně na jednom místě. Každý nadpis lze rozkliknout a přejít tak na celý článek.

Zpráva dne

Arthur Hayes: Snížení sazeb Fedu bylo možná politicky motivované

Arthur Hayes, spoluzakladatel kryptoměnové burzy BitMEX, vyjádřil své znepokojení nad včerejším rozhodnutím Fedu USA snížit úrokové sazby o 50 bazických bodů. Na konferenci Token2049, která se konala 18. září v Singapuru, Hayes spekuloval, že tento krok by mohl být motivován snahou podpořit Demokratickou stranu v nadcházejících prezidentských volbách. [1]

Podívejte se také na náš kalendář akcí, ať vám neunikne žádná kryptoměnová událost.

Analýzy a trhy

Je pokles úrokových sazeb o 0,5 bodu signál pro ekonomickou recesi? Trhy Fedu věří, bitcoin posílil na 62 000 dolarů

Fed od roku 2020 vůbec poprvé snížil úrokové sazby a to rovnou o 0,5 procentního bodu. Pro mnohé je to velkým překvapením, protože předešlá tvrzení a informace, kterou nám centrální banka sdělovala, nijak neindikovala, že prvním krokem bude větší snížení. Lze proto krok Fedu považovat za signál k ekonomické recesi?

Fed podle očekávání snížil základní sazbu o 50 bazických bodů

Zajímavost :  V politike: Takáč a Stohlová o platbách farmárom, lykožrútovi aj prejave premiéra

Zasedání Federálního rezervního systému (Fed) právě skončilo, a potvrdil se většinový předpoklad snížení sazby o 50 bazických bodů. Součástí oznámení je i dlouhodobá projekce jednotlivých členů komise. Nejdůležitější částí zasedání je ale samozřejmě tisková konference Jerome Powella.

Zasedání Fed: Živý komentář k ekonomické projekci a rozhodnutí FOMC | Jak rychle půjdou sazby dolů?

V dalším streamu se sejde Jaroslav Jarolím, Adam Nemčík a Matěj Široký, kde budeme živě sledovat zasedání Fed. Součástí streamu bude živý komentář k ekonomické projekci a měnově-politickému rozhodnutí FOMC. Zaspekulujeme si nad tím, jak rychle budou klesat úrokové sazby v závislosti na dosavadní makroekonomická data a očekávání derivátového a dluhopisového trhu.

18.9.2024 Přehled trhu: Zasedání Fedu, snížení sazeb o 50 bazických bodů a americké akcie na maximech. Bitcoin se pokouší o 62 000 USD

Včera proběhlo zasedání Fedu. Dluhopisové trhy propisují vyšší pravděpodobnost pro pokles o 50 bazických bodů.

Kryptoměny a kryptofirmy

Microsoft schválil nový program zpětného odkupu akcií v hodnotě 60 miliard dolarů

Společnost Microsoft v pondělí oznámila, že její představenstvo schválilo nový program zpětného odkupu akcií v hodnotě až 60 miliard USD.

Akcie Berkshire Hathaway klesají, Warren Buffett prodává. Měli by si dát investoři pozor?

Zajímavost :  Európska komisia chce nahradiť ruskú ropu chorvátskou. Slovensko a Maďarsko to odmietli

Akcie Berkshire Hathaway, investičního giganta vedeného Warrenem Buffettem, zaznamenaly nedávné poklesy, které znepokojily mnohé investory. Tento vývoj přichází po několika týdnech růstu, kdy se akcie vyšplhaly na historická maxima.

Září je pro akcie špatným měsícem a podle dat je trh na cestě k dalším poklesům

S tím, jak se akciový trh zotavuje po náročném začátku září, historická data naznačují, že by investoři mohli být na cestě k dalším problémům kvůli možnému poklesu ve druhé polovině měsíce.

2 bezpečné dividendové akcie, které můžete koupit a držet navždy

Dlouhodobě bezpečné dividendové akcie nabízí stabilní výnosy a jsou ideální pro investory, kteří hledají spolehlivý pasivní příjem.

Bitcoin překonal 60 000 dolarů, optimismus roste

Optimismus ohledně bitcoinu roste, jelikož grafy naznačují možný obrat, který závisí na tom, jak dlouho BTC udrží úroveň 60 000 dolarů. Bitcoin rychle obrací obchodníky na býčí stranu.

Efekt ukotvení a kryptoměny: Jak naše mysl ovlivňuje rozhodování na trhu

V posledních letech se psychologické koncepty, zabývající se vlivem okolností na naše rozhodování, stávají stále populárnější. Zejména díky práci předních behaviorálních ekonomů, v popředí s Danem Arielym, profesorem na americké Duke University. Ariely, proslulý svými experimenty o iracionalitě lidského chování, upozorňuje na to, jak snadno mohou být naše rozhodnutí zkreslena zdánlivě důležitými faktory.

Zajímavost :  Svetové médiá o slovenských voľbách. Ako výsledok volieb zarezonoval u našich susedov a v iných štátoch?

MEME dne

Pro další obsah se neváhejte přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ

Sleduj Jardovo investiční portfolio s pravidelným komentářem, jak postupuje.

A mnoho dalšího bonusového obsahu.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO