Soběstačnost Česka v produkci zeleniny se mezi lety 1992 a 2020 snížila z 67 procent na…
Soběstačnost Česka v produkci zeleniny se mezi lety 1992 a 2020 snížila z 67 procent na 31 procent, oznámili zástupci Zemědělského svazu ČR. Podle svazu klesá také soběstačnost v produkci vepřového nebo drůbežího masa, což zvyšuje nutnost dovozu potravin.
Předseda svazu Martin Pýcha tvrdí, že vepřové či drůbeží by zvládli čeští zemědělci vyprodukovat sami, čímž by mohli snížit uhlíkovou stopu, která vzniká dovážením potravin ze zahraničí. Vyzval proto vládu, obchody i spotřebitele k větší podpoře lokální produkce a snížení dovozu potravin. (České noviny)
Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO
Doporučujeme ke čtení také :
ŽIVĚ: Vyjádření ministra Kupky k digitalizaci stav...
Pražská burza začala týden poklesem, ztrácela větš...
Ministr zemědělství Marek Výborný se rozhodl stáhn...
HDP Číny ve třetím čtvrtletí meziročně vzrostl o 4...
Pracovníci úřadu práce začali ve školicím středisk...
Anketa: Z celkového objemu supermarkety vyhodí mén...
E.ON od května zlevní 150.000 klientů plyn, ceny k...
ČEZ zahájil jednání s KHNP o smlouvě na stavbu rea...
„Respektuji právo na to protestovat, považuji se z...
Zakladatel čínského technologického obra ByteDance...