Soběstačnost Česka v produkci zeleniny se mezi lety 1992 a 2020 snížila z 67 procent na…
Soběstačnost Česka v produkci zeleniny se mezi lety 1992 a 2020 snížila z 67 procent na 31 procent, oznámili zástupci Zemědělského svazu ČR. Podle svazu klesá také soběstačnost v produkci vepřového nebo drůbežího masa, což zvyšuje nutnost dovozu potravin.
Předseda svazu Martin Pýcha tvrdí, že vepřové či drůbeží by zvládli čeští zemědělci vyprodukovat sami, čímž by mohli snížit uhlíkovou stopu, která vzniká dovážením potravin ze zahraničí. Vyzval proto vládu, obchody i spotřebitele k větší podpoře lokální produkce a snížení dovozu potravin. (České noviny)
Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO
Doporučujeme ke čtení také :
Kotlíkové dotace, určené na výměnu nevyhovujících ...
Státní distributor paliv Čepro loni zaznamenal čis...
Hlavní ekonom České bankovní asociace Jakub Seidle...
Ekonomika v EU v posledním kvartálu loňského roku ...
Skupině PPF v prvním pololetí klesl čistý zisk o 1...
Ekonomika EU v 2. čtvrtletí vzrostla o 0,3 %, něme...
Ceny pohonných hmot u čerpacích stanic v Česku se ...
Pražská burza ukončila sérii růstových dní, index ...
Meziroční růst spotřebitelských cen v eurozóně v z...
Škoda Auto vyvinula malé SUV Kylaq určené pro indi...