Poplatky na bitcoinové síti klesají na nejnižší úroveň od listopadu 2023

Poplatky za transakce nadále klesají několik měsíců po svém posledním vrcholu během halvingu. Podle dat od IntoTheBlock se poplatky snížily o 18 % tento týden.

Nízké bitcoinové poplatky

Před třemi měsíci zaznamenala největší kryptoměna světa nejvyšší transakční poplatky mezi všemi, včetně Etherea. Několik dní před posledním halvingem poplatky neustále překonávaly všechny ostatní, jelikož aktivita na síti prudce vzrostla. Jedním z hlavních důvodů tehdejšího nárůstu transakčních poplatků bylo spuštění Runes protokolu, ke kterému došlo v den halvingu.

Runes umožňuje vydávání a převod zaměnitelných tokenů na síti a kombinace této nové funkce s již existujícím Ordinals protokolem, který zavedl nezaměnitelné tokeny na bitcoinu, zvýšila aktivitu a tím i poplatky.

Nicméně transakční poplatky prudce klesly několik dní po halvingu, což vedlo k poklesu příjmů bitcoinových těžařů z poplatků z 75 % na 35 %. V den halvingu denní poplatky na BTC dosáhly nového historického maxima 80 milionů dolarů, ale k dnešnímu dni síť zaznamenává méně než 6 milionů dolarů týdně.

Zajímavost :  Choroba, ktorá ročne zabije milióny ľudí. Aké prebieha liečba tuberkulózy?

Data z mempool.space ukazují, že průměrné náklady na bitcoinovou transakci jsou přibližně 5 sats/vByte, což odpovídá hodnotě 0,0029 USD, což je daleko od 90 sats/vByte (8,50 USD) zaznamenaných v polovině dubna. Informace z YCharts také ukazují, že Bitcoin v současné době získává méně než 1 milion dolarů denně z transakčních poplatků. Naposledy síť zaznamenala 1 milion dolarů na transakčních poplatcích 3. července. Dne 11. července poplatky dosáhly 721 599 dolarů.

Zajímavost :  Výpadok dodávok ruskej ropy môže ovplyvniť infláciu. Ak pretrvá, nárast výdavkov pocíti každý Slovák

Pokles transakčních poplatků na BTC lze přičíst několika faktorům, především poklesu aktivity na síti, která částečně koreluje s celkovým poklesem trhu. Bitcoin v posledních týdnech zaznamenal výrazný pokles hodnoty, přičemž jeho cena klesla na úroveň nevídanou od konce února.

Jakmile se zmírní hlavní příčina poklesu, přebytek nabídky od německých úřadů, Bitcoin by mohl být připraven na rally. Neváhejte se podívat také na naši nejnovější videoanalýzu, kde se Jaroslav Jarolím věnuje současnému dění na trhu.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 58 625 USD dle KMC.

Závěr

Co si o tom myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů nebo na naše sociální sítě. Pro další informace se neváhejte přidat na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO