Citi mění výhled na snižování úrokových sazeb Fedem, očekává rychlejší pokles

Po slabších než očekávaných datech z amerického trhu práce Citigroup upravila svou prognózu ohledně měnové politiky Federálního rezervního systému. Nyní očekává, že Fed do poloviny roku 2025 sníží úrokové sazby o celkem 125 bazických bodů.

Citi předpovídá další snižování

Červencová zpráva o zaměstnanosti v USA ukázala, že americká ekonomika vytvořila pouze 114 000 nových pracovních míst, což je výrazně méně než očekávaných 175 000. Čísla taknaznačují, že trh práce by mohl slábnout rychleji, než se původně předpokládalo.

Ekonomové ze Citi proto nyní očekávají, že Fed začne snižovat úrokové sazby agresivněji. Podle jejich nové prognózy by mělo dojít ke snížení o 50 bazických bodů v září a listopadu, následované sérií 25bodových snížení na následujících zasedáních. Cílem je dosáhnout konečné úrokové sazby v rozmezí 3-3,25 % do poloviny roku 2025.

Zajímavost :  David Portnoy plánuje investici do bitcoinu ve výši 10 milionů USD, až cena klesne pod 50 000 USD. Měli bychom očekávat pokles?

Revidovaný výhled je podpořen nejen slabšími daty z trhu práce, ale také aktuálními vysokými úrokovými sazbami, které jsou považovány za restriktivní, a rostoucí pozorností, kterou představitelé Fedu věnují vývoji zaměstnanosti. Trh také vyděsily zprávy o možné recesi.

Citi není jediná finanční instituce, která mění své předpovědi. Evercore ISI také očekává alespoň tři snížení sazeb Fedem v roce 2024, přičemž první krok by mohl být dokonce 50bodové snížení v září, pokud se potvrdí další oslabení trhu práce.

Reakce trhů možnou recesi byla okamžitá. Hlavní americké akciové indexy, S&P 500 a Nasdaq Composite, zaznamenaly prudký pokles o více než 2 %. Zdá se, že investoři se připravují na období zvýšené volatility a nejistoty, zatímco Fed se bude snažit najít rovnováhu mezi bojem proti inflaci a podporou ekonomického růstu.

Zajímavost :  6.8.2024 Přehled trhu: Výplach akciových trhů v reakci na negativní makro zprávy, Bitcoin testuje 50 000 USD. Co bude dál?

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 57 048 USD dle KMC.

Závěr

Co si o tom myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů nebo na naše sociální sítě. Neváhejte se přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Další informace o vývoji na trzích naleznete v našich pravidelných analýzách a streamech.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Plánujete dovolenku? Toto sú destinácie, ktoré sa v tomto ruku oplatí navštíviť

Doporučujeme ke čtení také :