Bitcoin překročil 60 000 USD. Udrží tempo růstu i nadále?

Včera se kurz ceny bitcoinu opět vrátil nad úroveň 60 000 USD. Roste již několik dnů v řadě. Internet je plný euforie a vyhlížení nového historického maxima. Dokáže se tempo růstu udržet nebo po víkendu přijde opět pokles?

Kurz ceny bitcoinu nám před týdnem otestoval 52 500 USD a pak se pěkně odrazil. Poslední týden vlastně jenom rosteme. Tím, že se poslední týdny pohyboval sentiment převážně v medvědí oblasti, máme dostatek krátkých pozic k likvidaci. Růst by tak mohl ještě malou chvilku vydržet. Podle grafů to vypadá na možnost otestování 62 000 – 65 000 USD. Na horní hranici tohoto pásma se aktuálně nachází 200denní klouzavý průměr. Při aplikaci Fibonacciho retracementu a Bollingerových pásem lze předpokládat silnější rezistenci již kolem 63 000 USD.

Zajímavost :  Dobrá správa pre vodičov. Viaceré obchvaty miest budú od štvrtka zadarmo, platiť začne aj jednodňová známka

Likvidace krátkých pozic docházejí, pomůžou ETF?

Při pohledu na poptávku ale vidíme, že tempo růstu drží v chodu právě nucené likvidace krátkých pozic a po jejich vyplnění nám pravděpodobně dojde síla. Včera se sice podařilo spotovým burzovně obchodovatelným fondům (ETF) prodat bitcoiny za více než čtvrt miliardy USD, ale celkově pro ně tento týden skončil jako podprůměrný (průměrný týdenní růst se pohybuje kolem 509 milionů USD). Ale možná, že fondy to včerejší tempo udrží i v dalších pracovních dnech.

Zajímavost :  Pellegrini a Pavel budú spolu prednášať na univerzitách. Prezidenti chcú hovoriť o súčasných výzvach

Chicagská burza (CME) s bitcoinovými deriváty včera uzavřela na ceně 60 578 USD. To je úroveň kolem které dnes předpokládám menší pohyb. Detailnější rozbor aktuální situace a možný další vývoj po víkendu si opět rozebereme v mojí zítřejší pravidelné analýze.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO